Gariswanci Perang Dunya 1 - 1917

 Gariswanci Perang Dunya 1 - 1917

Paul King

Kajadian-kajadian penting taun 1917 dina taun kaopat jeung ahir Perang Dunya Kahiji, kaasup serangan reuwas tank ku Inggris (gambar di luhur) dina Patempuran Cambrai.

Tempo_ogé: Buku Domesday
19 Jan Inggris intercept jeung decode telegram ti Sekretaris Luar Jérman Arthur Zimmermann ka Méksiko ngadesek manéhna asup kana perang ngalawan Amérika Serikat. Amérika Serikat Texas, Arizona jeung New Mexico bakal ditawarkeun ka pamaréntah Méksiko salaku imbalan pikeun bantuan misalna.
1 Feb Jerman neruskeun perang U-boat tanpa wates. . Kabéh kapal sekutu jeung nétral kudu sunk on tetempoan. Dina sasih payun caket sajuta ton pengiriman barang bakal leungit. Lloyd George maréntahkeun konvoi Royal Navy pikeun ngajaga kapal dagang anu ditujukeun ka Inggris.
3 Feb The Amérika Sarikat megatkeun hubungan diplomatik jeung Jérman.
24 Pébruari Kapal panumpang Cunard S.S. Laconia , balayar ti New York ka Liverpool, dilelepkeun di basisir Irlandia ku U-boat Jérman.

Telegram Zimmermann dikirimkeun ka pamaréntah Amérika Serikat ku Inggris. Ieu ngandung detil usulan Jérman ngeunaan aliansi jeung Méksiko ngalawan Amérika.

11 Maret Pasukan Inggris ngarebut Baghdad.
15 Maret Salaku konsekuensi Revolusi Rusia , Tsar Nicholas II turun tahta.
2 April U.S.Présidén Woodrow Wilson nyampeurkeun ka Kongrés sarta miwarang Déwan Perwakilan Rakyat pikeun ngadéklarasikeun perang ka Jérman.
6 April Amérika Sarikat nyatakeun perang ka Jérman.
9 April Serangan Nivelle dimimitian.
13 April Pasukan Kanada candak Vimy Ridge . Urang Kanada ngarebut taneuh anu kacida pentingna militer, sarta nimbulkeun korban jiwa badag ka Tentara Jérman.
16 April Lenin anjog ka Rusia.
Ahir April Nivelle sareng Chemin des Dames Offensives mungkas dina gagalna musibah pikeun Perancis. Jumlah korban jiwa anu luhur nyababkeun karusuhan sapanjang tentara Perancis kalayan séri pemberontakan salami sabulan. Jenderal Nivelle dipecat, mungkas karirna.
28 Mei U.S. Brigadir Jéndral Pershing ninggalkeun New York ka Perancis.
7 Juni Inggris ngabeledugkeun 19 tambang badag nu ngandung kira-kira 455 ton bahan peledak handapeun Messines Ridge di Bélgia. Balukarna ngabeledug bisa kadéngé nepi ka London jeung Dublin. Leuwih ti 10.000 prajurit Jérman tiwas sarta loba benteng sapanjang lamping ancur, kitu ogé kota Messines sorangan.
26 Juni A.S. munggaran. pasukan, lalaki Divisi 1, mimiti anjog ka Perancis.
27 Juni Yunani asup perang di sisi Sekutu.
2Juli U.S. Brigadir Jéndral Pershing nyuhunkeun pamenta kahijina pikeun 1.000.000 tentara.
6 Juli Aquaba direbut ku urang Arab nu dipingpin ku T.E.Lawrence (Arab).
11 Juli Brigadir Pershing ngarévisi angka paménta tentarana ka luhur 'rada' jadi 3.000.000 lalaki.
31 Juli Serangan utama Patempuran Ypres Katilu (Passchendaele) dimimitian. Sekutu sangsara ngeunaan tilu puluh dua rébu korban - tiwas, tatu atawa leungit - dina hiji aksi ieu.

6 Nov Pasukan Inggris jeung Kanada tungtungna ngahontal Passchendael sahingga Patempuran Ypres Katilu lekasan. Dina tilu satengah bulan tina serangan, pasukan Inggris jeung Kakaisaran geus maju. bieu lima mil sarta geus ngalaman korban horrendous.
7 Nov Di Alpine Front antara Italia jeung Austria-Hongaria, tanggal 12 jeung final Patempuran Isonzo mungkas dina gagalna terminal pikeun tentara Italia. Pasukan Austria-Jerman (diantarana Erwin Rommel ngora) nembus di Caporetto. Karugian Italia jumlahna langkung ti 300,000. Sahenteuna 60.000 prajurit ti dua pihak tiwas ku longsoran.

Kaum Bolshevik ngagulingkeun pamaréntahan Rusia sarta masang hiji Komunis di handapeun Lenin.

20 Nov Patempuran Cambrai dimimitian ku serangan reuwas tank massal ku Inggris. Ieu nunjukkeun pikeun kahiji kalina étaJérman anu teu bisa ditembus Jalur Hindenburg malah bisa dilanggar.
7 Des Amérika Serikat nyatakeun perang ka Austro-Hongaria.
9 Des Inggris ngarebut Yerusalem ti bangsa Turki. Edmund Allenby asup ka kota kalayan leumpang pikeun hormat ka Kota Suci sareng gancang masangkeun penjaga pikeun ngajagaan sadaya situs anu dianggap suci ku agama Kristen, Muslim sareng Yahudi.

Edmund Allenby asup ka kota Yerusalem

Tempo_ogé: Panungtun Northumberland bersejarah
22 Dec Bolshevik Rusia muka rundingan damai jeung Jérman di Brest-Litovsk (ayeuna Brest, Bélarus).

Paul King

Paul King mangrupikeun sejarawan anu gairah sareng penjelajah avid anu parantos ngadedikasikeun hirupna pikeun mendakan sajarah anu pikaresepeun sareng warisan budaya Inggris anu beunghar. Dilahirkeun sareng digedékeun di padésan megah Yorkshire, Paul ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun carita sareng rusiah anu dikubur dina bentang kuno sareng landmark bersejarah anu aya di bangsa. Kalayan gelar dina Arkeologi sareng Sejarah ti Universitas Oxford anu kasohor, Paul parantos mangtaun-taun nyéépkeun arsip, ngagali situs arkéologis, sareng ngalaksanakeun perjalanan petualangan di Inggris.Kacintaan Paul pikeun sajarah sareng warisan tiasa ditingali dina gaya tulisanna anu jelas sareng pikaresepeun. Kamampuhan pikeun ngangkut pamiarsa deui dina waktosna, neuleumkeun aranjeunna dina tapestry anu pikaresepeun ti jaman baheula Inggris, parantos nampi anjeunna reputasi anu dihormat salaku sejarawan sareng juru dongéng anu kasohor. Ngaliwatan blog na anu pikaresepeun, Paul ngajak pamiarsa pikeun ngiringan anjeunna dina éksplorasi virtual harta sajarah Inggris, ngabagi wawasan anu ditalungtik, anekdot anu pikaresepeun, sareng fakta anu teu dipikanyaho.Kalayan kayakinan anu kuat yén pamahaman jaman baheula mangrupikeun konci pikeun ngabentuk masa depan urang, blog Paul janten pituduh anu komprehensif, nampilkeun pamiarsa ku rupa-rupa jejer sajarah: ti bunderan batu kuno anu misterius di Avebury dugi ka kastil sareng karaton anu megah anu pernah aya. raja jeung ratu. Naha anjeun hiji seasonedenthusiast sajarah atawa batur néangan hiji bubuka kana warisan enthralling Britania, blog Paul urang mangrupa buka-ka sumberdaya.Salaku traveler seasoned, blog Paul urang teu dugi ka jilid berdebu jaman baheula. Kalawan panon getol pikeun petualangan, anjeunna remen embarks on eksplorasi on-situs, documenting pangalaman sarta pamanggihan na ngaliwatan poto stunning jeung narratives ngalakonan. Ti dataran luhur terjal Skotlandia ka desa picturesque tina Cotswolds, Paul nyandak pamiarsa sapanjang on ekspedisi na, unearthing gems disumputkeun na babagi encounters pribadi kalawan tradisi jeung adat istiadat lokal.Dedikasi Paul pikeun ngamajukeun sareng ngalestarikeun warisan Inggris ogé ngalangkungan blog na. Anjeunna aktip ilubiung dina inisiatif konservasi, nulungan mulangkeun situs sajarah jeung ngadidik komunitas lokal ngeunaan pentingna preserving warisan budaya maranéhanana. Ngaliwatan karyana, Paul narékahan henteu ngan ukur ngadidik sareng ngahibur tapi ogé pikeun ngainspirasi apresiasi anu langkung ageung pikeun permadani warisan anu beunghar anu aya di sabudeureun urang.Miluan Paul dina perjalanan anu pikaresepeun dina waktosna nalika anjeunna nungtun anjeun pikeun muka konci rahasia jaman baheula Inggris sareng mendakan carita-carita anu ngawangun hiji bangsa.