Laju Egging

 Laju Egging

Paul King

Pace-Egging nyaéta adat Lancashire kuno anu kantos nyebar, sareng masih tiasa dipendakan di bagian-bagian kabupaten ayeuna.

Pace-Eggs nyaéta endog anu dihias khusus pikeun festival dina waktos Paskah, sareng ayeuna. tradisi heubeul abad.

Endog mimitina dibungkus dina kulit bawang sarta digodog, méré cangkang éfék emas, mottled. Ieu mangrupikeun cara tradisional pikeun ngahias endog, sanaos ayeuna sering dicét.

Pace-egging dianggap serius…contona, dina rekening rumah tangga Raja Edward I aya hiji item tina 'hiji shilling sareng genep pence. keur ngahias jeung ngadistribusikaeun 450 Pace-endog!'

Tempo_ogé: Kostum Welsh Tradisional

Di Grasmere, Cumbria, di Museum Wordsworth bisa ditempo kumpulan endog anu dihias kacida luhurna nu asalna dijieun pikeun barudak pujangga.

Biasana Pace-Eggers didahar dina Minggu Paskah atawa dibikeun ka Pace-Eggers.

Pace-Eggers ieu pernah jadi tetempoan umum di desa Lancashire. Éta grup 'mummers' pakéan fantastically lengkep jeung beungeut blackened, maké kulit sato jeung festooned kalawan pita jeung streamers.

Tempo_ogé: Kontribusi Afrika pikeun Perang Dunya Kahiji

Bury Pace-Eggers 2001 – © John Frearson

Maranéhanana ngolah ngaliwatan jalan-jalan nyanyi lagu tradisional Pace-egger sarta ngumpulkeun duit minangka upeti.

Di Burscough deukeut Ormskirk prosesi Pace-egger urang salamet nepi ka ayeuna, jeung éta cukup kasempetan!

Prosesi kaasuprupa-rupa karakter… Noble Noble, Lady Gay, Prajurit Wani jeung Old Toss-Pot! The Old Toss-Pot éta badut mabok anu ngagem buntut jarami panjang boneka jeung pin. Teu wijaksana pikeun nyekel buntut Toss-Pots Old.

Di Avenham Park di Preston, balaréa masih kénéh ngumpul kiwari pikeun lalajo kontes ngaguling endog tradisional heubeul handap lamping jukut.

The endog dikulub terus dihias, sarta ratusan barudak kiwari bersaing pikeun nempo endog nu bisa gulung pangjauhna tanpa rengat.

Peringatan ka sadaya… kosong cangkang Pace-endog kudu ditumbuk pikeun maranéhanana populér kalayan Lancashire penyihir anu make eta parahu.

Anjeun geus diingetkeun!!

Gambar leutik © John Frearson

Paul King

Paul King mangrupikeun sejarawan anu gairah sareng penjelajah avid anu parantos ngadedikasikeun hirupna pikeun mendakan sajarah anu pikaresepeun sareng warisan budaya Inggris anu beunghar. Dilahirkeun sareng digedékeun di padésan megah Yorkshire, Paul ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun carita sareng rusiah anu dikubur dina bentang kuno sareng landmark bersejarah anu aya di bangsa. Kalayan gelar dina Arkeologi sareng Sejarah ti Universitas Oxford anu kasohor, Paul parantos mangtaun-taun nyéépkeun arsip, ngagali situs arkéologis, sareng ngalaksanakeun perjalanan petualangan di Inggris.Kacintaan Paul pikeun sajarah sareng warisan tiasa ditingali dina gaya tulisanna anu jelas sareng pikaresepeun. Kamampuhan pikeun ngangkut pamiarsa deui dina waktosna, neuleumkeun aranjeunna dina tapestry anu pikaresepeun ti jaman baheula Inggris, parantos nampi anjeunna reputasi anu dihormat salaku sejarawan sareng juru dongéng anu kasohor. Ngaliwatan blog na anu pikaresepeun, Paul ngajak pamiarsa pikeun ngiringan anjeunna dina éksplorasi virtual harta sajarah Inggris, ngabagi wawasan anu ditalungtik, anekdot anu pikaresepeun, sareng fakta anu teu dipikanyaho.Kalayan kayakinan anu kuat yén pamahaman jaman baheula mangrupikeun konci pikeun ngabentuk masa depan urang, blog Paul janten pituduh anu komprehensif, nampilkeun pamiarsa ku rupa-rupa jejer sajarah: ti bunderan batu kuno anu misterius di Avebury dugi ka kastil sareng karaton anu megah anu pernah aya. raja jeung ratu. Naha anjeun hiji seasonedenthusiast sajarah atawa batur néangan hiji bubuka kana warisan enthralling Britania, blog Paul urang mangrupa buka-ka sumberdaya.Salaku traveler seasoned, blog Paul urang teu dugi ka jilid berdebu jaman baheula. Kalawan panon getol pikeun petualangan, anjeunna remen embarks on eksplorasi on-situs, documenting pangalaman sarta pamanggihan na ngaliwatan poto stunning jeung narratives ngalakonan. Ti dataran luhur terjal Skotlandia ka desa picturesque tina Cotswolds, Paul nyandak pamiarsa sapanjang on ekspedisi na, unearthing gems disumputkeun na babagi encounters pribadi kalawan tradisi jeung adat istiadat lokal.Dedikasi Paul pikeun ngamajukeun sareng ngalestarikeun warisan Inggris ogé ngalangkungan blog na. Anjeunna aktip ilubiung dina inisiatif konservasi, nulungan mulangkeun situs sajarah jeung ngadidik komunitas lokal ngeunaan pentingna preserving warisan budaya maranéhanana. Ngaliwatan karyana, Paul narékahan henteu ngan ukur ngadidik sareng ngahibur tapi ogé pikeun ngainspirasi apresiasi anu langkung ageung pikeun permadani warisan anu beunghar anu aya di sabudeureun urang.Miluan Paul dina perjalanan anu pikaresepeun dina waktosna nalika anjeunna nungtun anjeun pikeun muka konci rahasia jaman baheula Inggris sareng mendakan carita-carita anu ngawangun hiji bangsa.