Leuweung Sherwood

 Leuweung Sherwood

Paul King

Salah sahiji ciri nu pangdeukeutkeun ka county Nottinghamshire nyaéta Leuweung Sherwood nu mangrupa leuweung jeung urut tempat moro karajaan, meureun nu paling ilahar disebut lokasi pikeun Robin Hood ngalanggar legendaris.

Dina 958 Masehi. eta disebut Sciryuda, hartina "leuweung milik shire".

Kiwari, Leuweung Sherwood mangrupikeun Cagar Alam Nasional anu ditunjuk anu masih ngandung ek kuno anu umurna rébuan taun ka tukang, ngajantenkeun éta sanés ngan ukur situs kaéndahan alam anu luar biasa tapi ogé daérah konservasi anu penting, ngandung sajarah alam anu lega ieu. jeung leuweung megah.

Sherwood Forest leumpang satwa

Sajarah Sherwood jeung hubunganana jeung jalma-jalma anu hirup dina kalangkangna balik deui ka jaman Romawi. kali, nalika clearance kai muka bentang jeung dijieun heathland, kalawan shrubs low-bohong kayaning heather dotting bentang nu. Jalma-jalma anu cicing di leuweung sareng di sabudeureun mangtaun-taun parantos ngawangun deui bentang sareng netepkeunana salami mangtaun-taun ka hareup.

Saterasna saatos bangsa Romawi, komunitas tani ngadegkeun cara hirup di bagian ieu sareng ngarobih deui daérah éta. pikeun grazing, nyieun jukut nu punctuated denser shrubbery jeung thicket leuweung.

Waktu invasi Normandia dina 1066, leuweung sigana siap pikeun meunangkeun tujuan anyar, kali ieu salaku leuweung moro karajaan nu bakal jadipopulér kalayan sababaraha generasi raja. Dinten ieu mungkin pikeun nempo ruruntuhan pondok moro King John di désa Kings Clipstone.

Tempo_ogé: Juli bersejarah

Bentang abad pertengahan nya éta campuran jukut kabuka jeung leuweung padet diwangun ku Birch jeung oakwood. Leuwih ti éta, salaku leuweung tumuwuh popularitasnya pikeun dipaké salaku tempat moro, beuki loba taman kijang mecenghul.

Antukna, padumukan salajengna dina wangun désa jeung kota anyar bakal nambahan padang rumput hejo bari kai ditebang pikeun pangwangunan. , Pemanasan jeung kaperluan séjénna saperti nyieun kapal.

Nepi ka abad ka dua belas wewengkon éta bakal jadi populér jeung rupa-rupa ordo Kristen anu dibéré lahan ku Mahkota pikeun ngadegkeun biara saperti Newstead jeung Rufford Abbey kawentar. Hanjakalna, sadaya sésa-sésa situs-situs kaagamaan ieu mangrupikeun ruruntuhan saatos dampak pembubaran biara-biara Henry VIII, tapi alesanana tetep janten bukti padumukan jalma, agama sareng budaya dina jaman sajarah Inggris abad pertengahan ieu.

Dina mangsa ieu, legenda Robin Hood jeung "band riang lalaki" na dipercaya geus disebut Sherwood Forest imah maranéhanana. Kalayan naskah awal anu ngarujuk kana penjahat salaku "Robyn hode in scherewode stod", Naskah Katedral Lincoln ngarékam Lagu Robin Hood anu ngarujuk kana lokasina di leuweung.

Ieu dipercaya yén ieu hina.penjahat sareng lalakina nyicingan lokasi khusus sapertos Mayor Oak anu kasohor anu parantos salamet mangabad-abad sareng masih tiasa didatangan ayeuna.

Ek kuno anu megah ieu ayeuna janten titik fokus taman nagara anu sésana. Kalawan status warisan sarta usaha hébat pikeun ngawétkeun tangkal pikeun leuwih abad datang, hiji teu bisa mantuan tapi marvel dina tangkal geulis tur bersejarah sapertos.

The Major Oak

Sanaos umur pasti tina Mayor Oak henteu ditetepkeun, éta dipercaya umurna sakitar 800-1000 taun, beuratna sakitar. 23 ton sarta boga kuriling 10 méter sarta kanopi nu sumebar ka leuwih ti 28 méter.

Bari Oak Mayor geus tahan uji waktu, ek kuna séjén hanjakalna henteu, sakumaha ngembangkeun ti abad pertengahan jeung saterusna. ngancam ékosistem jeung kasalametan leuweung.

Waktu Robin Hood jeung anak buahna dipercaya nyicingan leuweung, leuweung katutupan kira-kira saperlima tina sakabéh county. Dina titik ieu jalan sentral nyandak wisatawan ti London nepi ka York ngaliwatan Sherwood, ninggalkeun jalma anu ngagunakeun jalan rentan ka penjahat anu bisa ngarampok barang-barang maranéhanana nalika aranjeunna ngumbara.

Sedengkeun legenda Robin Hood. terus didebat, karakter heroik ieu geus jadi inextricably dikaitkeun jeung teu ngan Sherwood tapi sakabéh county salaku karakter watesan jeung ngagambarkeun abad pertengahan.Nottinghamshire.

Patung Robin Hood di hareupeun Istana Nottingham.

Gambaran abad pertengahan geura-giru ngamekarkeun status anu ampir kawas kultus sabudeureun kaahlian tarung legendaris Robin Hood salaku pamanah. jeung pendekar ogé kabeungharanna ka nu miskin bari merangan tirani nu beunghar. Narasi hirupna sareng tokoh-tokoh anu dikurilingan anjeunna, sapertos Maid Marian sareng Sheriff of Nottingham, parantos janten warisan budaya anu langgeng anu parantos nyebrang kana sastra, téater sareng pilem.

Samentara éta, Robin Hood. jeung lalaki-Na walked lanté leuweung, woodland jadi hiji sumber ngaronjatna sharing pikeun pangeusi abad pertengahan na. Éta sanés ngan ukur sumber kahirupan dina hal bahan bakar domestik sareng wangunan imah tapi dina waktosna éta ogé mimiti ngadukung industri sapertos pertanian, dimana babi-babi ngangon tiasa tuang kana acorns. Leuwih ti éta, ngaduruk areng jeung kulit samak ogé bakal manggihan leuweung mangrupa sumberdaya mangpaat.

Sapanjang abad, pamakéan leuweung bakal adaptasi jeung padumuk anyar sarta ku waktu Henry VIII geus enacted na ngabubarkeun biara. polah, leuwih parobahan anu lumangsung. Dampak kana situs-situs suci agama sapertos Newstead Abbey sareng Rufford Abbey nyaéta ngajantenkeun aranjeunna murag kana tanah-tanah bangsawan lokal anu teras-terasan bakal ngarobih gedong-gedong ieu janten bumi anu megah bari ngarobih deui tanah-tanah di sakurilingna janten taman anu lega sareng.taman keur kasenangan sorangan.

Tempo_ogé: Budak leutik taun 1920-an jeung 1930-an

Tinggal-tinggal Rufford Abbey jeung lahan taman sabudeureunana.

Di ahir abad pertengahan ieu perkebunan lega diselingi county, milikna. ku elit euyeub, yén lahan jadi landscaped jeung junun guna mastikeun hiji sharing gede. Koléksi perkebunan ieu disebut salaku "Dukeries", anu dipiboga ku aristokrat anu judulna anu ngarobih lahan sareng margin kauntunganna, ku tani lahan sareng nebang tangkal anu aranjeunna dijual pikeun pangwangunan bumi, perabot sareng bahkan damel kapal pikeun angkatan laut anu ngembang. .

Nalika taun-taun ngagulung, parobihan kakayaan leuweung naék sareng turun kalayan prospek sababaraha pamilik lahan anu ngagaduhan kakuatan pikeun ngarobih bentang sakumaha anu dipikahoyong.

Salain éta, dina mangsa karusuhan Raja Charles I maréntah jeung Perang Sipil saterusna, leuweung bakal sangsara ku kurangna perhatian jeung manajemen pisan diperlukeun, hal nu Raja Charles II engké bakal nyoba ngalereskeun.

Nalika jaman Géorgia jeung saterusna, salah sahiji ancaman pangbadagna pikeun Sherwood nyaéta industrialisasi anu tumuwuh gancang dina ékspansi, kamampuhan jeung skala. diwangun dina raraga ngagiling jagong bari Raja's Mill Reservoir diwangun pikeun nyoco wewengkon lokal.

Rufford Abbey Lake

Dina ahir abad ka-19, Sherwood bakalacquire jenis anyar popularitas, teu keur poténsi tatanén na, kamampuhan industri atawa pakampungan, tapi gantina pikeun pariwisata. Dina jaman Victoria mecenghulna perjalanan pikeun enjoyment jadi beuki populér sarta Sherwood dina waktuna bakal jadi salah sahiji tujuan sapertos favored ku maranéhanana néangan kabur alam ti kota jeung kota.

Bahkan, éta Sir Walter Scott jeung pangarang romantis kawentar sejenna dina poé anu bakal ngaronjatkeun popularitas Sherwood Forest sahingga nyumbang kana ngaronjatna jumlah datang.

Sagigireun dampak pariwisata, anceman modern pangbadagna pose ka leuweung di kali panganyarna geus konstruksi, industri jeung pakampungan. Kusabab industri pertambangan janten sumber pendapatan anu penting pikeun masarakat lokal, éta ogé narik langkung seueur pikeun netep di daérah éta. Kalayan ngaronjatna industrialisasi, infrastruktur anu dipikabutuh pikeun ngarojong éta sarta nyiptakeun kota-kota anu beuki gedé bakal geura-giru nutupan bentang dina abad ka-20.

Dina Perang Dunya Kahiji jeung Kadua, leuweung dipaké sakali deui pikeun kaperluan praktis. , ngawula ka salaku camp militér.

Kiwari, bari ukuranana geus jauh ngurangan, usaha pikeun conserve jeung ngajaga situs sésana lumangsung.

Ayeuna, leuwih ti kantos, pentingna salaku hiji tempat. warisan nasional jeung splendor alam teu bisa overstated. Leuweung Sherwood mangrupikeun leuweung anu éndah kalayan sajarah anu beungharsareng ékosistem anu langkung beunghar anu terus janten sumber kahirupan di daérah éta, ngadukung ratusan spésiés serangga, pepelakan sareng sasatoan, mugia mangtaun-taun ka hareup!

Jessica Brain mangrupikeun panulis lepas anu khusus dina sajarah. Didasarkeun di Kent sareng anu resep kana sagala hal sajarah.

Foto © Jessica Brain.

**Sherwood Country Park tiasa dipendakan di kaléreun désa Edwinstowe

Paul King

Paul King mangrupikeun sejarawan anu gairah sareng penjelajah avid anu parantos ngadedikasikeun hirupna pikeun mendakan sajarah anu pikaresepeun sareng warisan budaya Inggris anu beunghar. Dilahirkeun sareng digedékeun di padésan megah Yorkshire, Paul ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun carita sareng rusiah anu dikubur dina bentang kuno sareng landmark bersejarah anu aya di bangsa. Kalayan gelar dina Arkeologi sareng Sejarah ti Universitas Oxford anu kasohor, Paul parantos mangtaun-taun nyéépkeun arsip, ngagali situs arkéologis, sareng ngalaksanakeun perjalanan petualangan di Inggris.Kacintaan Paul pikeun sajarah sareng warisan tiasa ditingali dina gaya tulisanna anu jelas sareng pikaresepeun. Kamampuhan pikeun ngangkut pamiarsa deui dina waktosna, neuleumkeun aranjeunna dina tapestry anu pikaresepeun ti jaman baheula Inggris, parantos nampi anjeunna reputasi anu dihormat salaku sejarawan sareng juru dongéng anu kasohor. Ngaliwatan blog na anu pikaresepeun, Paul ngajak pamiarsa pikeun ngiringan anjeunna dina éksplorasi virtual harta sajarah Inggris, ngabagi wawasan anu ditalungtik, anekdot anu pikaresepeun, sareng fakta anu teu dipikanyaho.Kalayan kayakinan anu kuat yén pamahaman jaman baheula mangrupikeun konci pikeun ngabentuk masa depan urang, blog Paul janten pituduh anu komprehensif, nampilkeun pamiarsa ku rupa-rupa jejer sajarah: ti bunderan batu kuno anu misterius di Avebury dugi ka kastil sareng karaton anu megah anu pernah aya. raja jeung ratu. Naha anjeun hiji seasonedenthusiast sajarah atawa batur néangan hiji bubuka kana warisan enthralling Britania, blog Paul urang mangrupa buka-ka sumberdaya.Salaku traveler seasoned, blog Paul urang teu dugi ka jilid berdebu jaman baheula. Kalawan panon getol pikeun petualangan, anjeunna remen embarks on eksplorasi on-situs, documenting pangalaman sarta pamanggihan na ngaliwatan poto stunning jeung narratives ngalakonan. Ti dataran luhur terjal Skotlandia ka desa picturesque tina Cotswolds, Paul nyandak pamiarsa sapanjang on ekspedisi na, unearthing gems disumputkeun na babagi encounters pribadi kalawan tradisi jeung adat istiadat lokal.Dedikasi Paul pikeun ngamajukeun sareng ngalestarikeun warisan Inggris ogé ngalangkungan blog na. Anjeunna aktip ilubiung dina inisiatif konservasi, nulungan mulangkeun situs sajarah jeung ngadidik komunitas lokal ngeunaan pentingna preserving warisan budaya maranéhanana. Ngaliwatan karyana, Paul narékahan henteu ngan ukur ngadidik sareng ngahibur tapi ogé pikeun ngainspirasi apresiasi anu langkung ageung pikeun permadani warisan anu beunghar anu aya di sabudeureun urang.Miluan Paul dina perjalanan anu pikaresepeun dina waktosna nalika anjeunna nungtun anjeun pikeun muka konci rahasia jaman baheula Inggris sareng mendakan carita-carita anu ngawangun hiji bangsa.