Naha Raja Arthur Aya?

 Naha Raja Arthur Aya?

Paul King

Legenda Raja Arthur: pseudo-sajarah atanapi kanyataan? Legitimasi sajarah na geus loba dibantah ku sejarawan leuwih abad, debating validitas jeung legitimasi ayana raja na acan hasilna masih inconclusive. Kalawan jumlah kawates dokumén sajarah jeung sumber sadia pikeun aranjeunna, sarta acara sakuduna dituju lumangsung leuwih milénium katukang, loba conclusions sejarawan anu beurat opinionated. Naha anjeun percaya atanapi henteu, teu tiasa dipungkir yén carita raja Jaman Gelap mangrupikeun salah sahiji anu urang caket kana manah urang salaku urang Inggris anu reueus.

The Sebutan pangheubeulna ngeunaan pamingpin perang Inggris legendaris asalna tina hiji-hijina sumber kontemporer salamet ti Abad ka-6, ti biarawan Welsh Gildas jeung karyana, De Excidio et Conquestu Britanniae . Tapi Gildas sigana henteu nyarioskeun prajurit anu disebut Arthur pisan. Tapi, dina akunna ngeunaan perang Gunung Badon dimana penjajah Saxon dihentikan, anjeunna nunjukkeun kameunangan ka hiji pamimpin Inggris. Hiji-hijina komandan anjeunna nyebatkeun nami nyaéta Ambrosius Aurelianus, saurang Romano-Briton dilahirkeun dina ahir abad ka-5 anu "meunang sababaraha perang sareng kaleungitan batur". Catetan yen dina téks Ambrosius Aurelianus mindeng disebut 'Bear' alatan tunic militér anu anjeunna ngagem dijieun tina pelt of biruang. Ieu metot, sakumaha biruang lamun ditarjamahkeun kana Celtic'artos'.

Sajak munggaran anu nyebut ngaran Arthur nyaéta sajak Welsh anu ngaranna Y Gododdin , anu asalna ti antara abad ka-7 jeung ka-11. Dina versi sajak anu ditarjamahkeun, éta nyarioskeun ngeunaan saurang prajurit anu namina Gwawrddur sareng nyarios "Gwawrddur terampil maéhan musuh-musuhna. Tapi éta sanés Arthur." Sanaos sakedik bukti, ieu nunjukkeun yén sakali aya prajurit anu luar biasa terampil namina Arthur anu ngawakilan standar emas prajurit. Sababaraha sejarawan ngajawab yén Arthur éta legenda fabricated tina amal sababaraha jalma béda; Di dieu aya sahanteuna hiji prajurit sajarah nu bisa jadi dumasar kana legenda.

Kaca facsmilie ti Y Gododdin , tina Kitab Aneurin (c. 1275)

Sapotong literatur séjén anu ngaku yén ngaran Arthur mimiti disebatkeun nyaéta Annales Cambriae , atanapi Easter Annals, sakumpulan. tina naskah Welsh. Éntri anu munggaran dina naskah maca "Pertempuran Badon, dimana Arthur mawa salib Gusti urang Yesus Kristus dina taktakna salami tilu dinten tilu wengi sareng urang Inggris anu meunang." Sanajan kitu, loba sejarawan nolak ieu, sabab Annals disusun tina rupa-rupa sumber sarta disusun dina abad ka-12 jeung 13.

Karya ku biarawan Welsh séjén judulna Historia Brittonum , atawa History of Britons. , ieu ditulis dina awal abad ka-9 sarta ngandungrinci ngeunaan 12 battles nu Arthur konon nyandak bagian salila hirupna. Buku éta ngagambarkeun Arthur salaku komandan militér tibatan raja sareng nyarios "Arthur anu bergengsi, sareng sadaya raja sareng pasukan militér di Inggris, perang ngalawan Saxon." Ceuk ahli Taurat, "Anjeunna geus dua belas kali dipilih jadi komandan maranéhanana, sarta mindeng conqueror." Ogé, Arthur dilabélan "dux bellorum" atanapi komandan militér, jelas ningali anjeunna langkung salaku pamimpin militér tibatan pangawasa. Masalah utama buku ieu nyaéta yén lokasi anu dingaranan, dina sababaraha kasus, henteu ngabagi nami tempat-tempat anu ayeuna aya, contona Walungan Gleni, Walungan Duglas di daérah Linius, sareng Walungan Bassas. Ogé, Arthur anu perkasa teu ngan ukur salamet tina 12 perang ieu, tapi ogé ngajelaskeun: "salapan ratus opat puluh murag ku leungeunna nyalira" dina perang di Gunung Badon. Rekening ieu ditingali salaku karya fiksi tinimbang kanyataan.

Tempo_ogé: Dorchester

Gambaran anu paling kasohor ngeunaan legenda Arthurian asalna tina buku anu ditulis ku Geoffrey of Monmouth anu kasohor, saurang ulama Celtic. dina abad pertengahan, judulna Historia Regum Britanniae , atawa The History of the Kings of Britain. Dina karya ieu Geoffrey susunan kaluar lolobana legenda Arthurian nu urang nyaho di jaman modern. Kitu ogé Arthur, karakter séjén diwanohkeun di dieu, kayaning Lancelot, Merlin jeung Guinevere. Ogé némpél dina benteng famedjeung stronghold raja, Camelot, jeung atribut feats séjén meunangna dina perangna ka raja sakuduna dituju ieu. Sanajan kitu carita aslina ku Geoffrey diverges saeutik ti legenda modern. Sedengkeun Arthur dipikawanoh kiwari wields Excalibur jeung aturan ti Camelot, Geoffrey urang Arthur maréntah ti Caerleon sarta wielded Caliburnus.

Carita ieu sacara lega dianggap ku para sejarawan rada sajarah jeung rada fiksi, dijieun tina rupa-rupa sumber nu diwangun ku literatur Latin jeung Celtic, nepi ka hese ngabedakeun kanyataan jeung fiksi.

Jadi Arthur jelema bener? Aya sakedik bukti konkrit, sejarawan gaduh téori anu béda-béda, sareng sigana urang henteu pernah terang pasti.

Tempo_ogé: St Margaret

Ku Aidan Stubbs. Abdi murid kelas genep sareng minat pisan kana sajarah, khususna legenda Raja Arthur.

Paul King

Paul King mangrupikeun sejarawan anu gairah sareng penjelajah avid anu parantos ngadedikasikeun hirupna pikeun mendakan sajarah anu pikaresepeun sareng warisan budaya Inggris anu beunghar. Dilahirkeun sareng digedékeun di padésan megah Yorkshire, Paul ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun carita sareng rusiah anu dikubur dina bentang kuno sareng landmark bersejarah anu aya di bangsa. Kalayan gelar dina Arkeologi sareng Sejarah ti Universitas Oxford anu kasohor, Paul parantos mangtaun-taun nyéépkeun arsip, ngagali situs arkéologis, sareng ngalaksanakeun perjalanan petualangan di Inggris.Kacintaan Paul pikeun sajarah sareng warisan tiasa ditingali dina gaya tulisanna anu jelas sareng pikaresepeun. Kamampuhan pikeun ngangkut pamiarsa deui dina waktosna, neuleumkeun aranjeunna dina tapestry anu pikaresepeun ti jaman baheula Inggris, parantos nampi anjeunna reputasi anu dihormat salaku sejarawan sareng juru dongéng anu kasohor. Ngaliwatan blog na anu pikaresepeun, Paul ngajak pamiarsa pikeun ngiringan anjeunna dina éksplorasi virtual harta sajarah Inggris, ngabagi wawasan anu ditalungtik, anekdot anu pikaresepeun, sareng fakta anu teu dipikanyaho.Kalayan kayakinan anu kuat yén pamahaman jaman baheula mangrupikeun konci pikeun ngabentuk masa depan urang, blog Paul janten pituduh anu komprehensif, nampilkeun pamiarsa ku rupa-rupa jejer sajarah: ti bunderan batu kuno anu misterius di Avebury dugi ka kastil sareng karaton anu megah anu pernah aya. raja jeung ratu. Naha anjeun hiji seasonedenthusiast sajarah atawa batur néangan hiji bubuka kana warisan enthralling Britania, blog Paul urang mangrupa buka-ka sumberdaya.Salaku traveler seasoned, blog Paul urang teu dugi ka jilid berdebu jaman baheula. Kalawan panon getol pikeun petualangan, anjeunna remen embarks on eksplorasi on-situs, documenting pangalaman sarta pamanggihan na ngaliwatan poto stunning jeung narratives ngalakonan. Ti dataran luhur terjal Skotlandia ka desa picturesque tina Cotswolds, Paul nyandak pamiarsa sapanjang on ekspedisi na, unearthing gems disumputkeun na babagi encounters pribadi kalawan tradisi jeung adat istiadat lokal.Dedikasi Paul pikeun ngamajukeun sareng ngalestarikeun warisan Inggris ogé ngalangkungan blog na. Anjeunna aktip ilubiung dina inisiatif konservasi, nulungan mulangkeun situs sajarah jeung ngadidik komunitas lokal ngeunaan pentingna preserving warisan budaya maranéhanana. Ngaliwatan karyana, Paul narékahan henteu ngan ukur ngadidik sareng ngahibur tapi ogé pikeun ngainspirasi apresiasi anu langkung ageung pikeun permadani warisan anu beunghar anu aya di sabudeureun urang.Miluan Paul dina perjalanan anu pikaresepeun dina waktosna nalika anjeunna nungtun anjeun pikeun muka konci rahasia jaman baheula Inggris sareng mendakan carita-carita anu ngawangun hiji bangsa.