Ngepungna Basing House, Hampshire

 Ngepungna Basing House, Hampshire

Paul King

Basing House, deukeut Basingstoke di Hampshire, sakali salah sahiji imah stately paling dekaden di Tudor Inggris, biasa kunjungan karajaan. Éta dikepung sareng ancur nalika Perang Sipil Inggris.

William Paulet, 1st Marquess of Winchester, ngawangun Basing imah di 1531, renovating Norman motte heubeul jeung puri bailey kana dua imah anyar sisi ku samping, ngandung leuwih 300 kamar. Paulet, anu kulawargana bisa disusud ka invasi Norman, éta dina layanan karajaan, mimitina padamelan ku Cardinal Wolsey saméméh ahirna diwanohkeun ka Controller of Royal Household handapeun Henry VIII. Salaku bendahara ka monarchs Tudor, kunjungan karajaan teu ilahar, malah Ratu Elizabeth I ngarasakeun dirina tetep di 1560 jadi loba nu balik dua kali, dina 1569 jeung 1601. Raja Edward VI, anu bestowed William jeung gelar Marquess of Winchester di 1551. , ieu ogé dipikawanoh geus dilongok imah di 1552, tinggal salila tilu poé.

William Paulet, 1st Marquis of Winchester

Karék saabad sanggeus imah diwangun, perang sipil bitu di Inggris. Kulawarga Paulet éta ngarojong pisan Raja Charles I nalika perang peupeus kaluar dina 1642, ngabalukarkeun pasukan parlemén sababaraha kali ngepung imah. Teu disebutkeun yen John Paulet (5th Marquess) éta Katolik kuat dina naon, dina waktu éta, nagara mastikeun Puritan.

Dina 1642, dina kapamimpinan Kolonel Norton, nuanggota parlemén museurkeun serangan maranéhanana di Basing House. Pikeun leuwih hadé ngalawan pasukan nu ngadeukeutan, Raja Charles I ngirim Marquess hiji garnisun, salaku nunjukkeun rojongan, dina bulan Juli 1642. Dina komando Létnan-Kolonél Robert Peake, 100 lalaki papanggih jeung Sir Henry Bard sarta bisa ngabéla Basing. imah. Kolonél Marmaduke Rawdon saterusna jadi gubernur militér Basing House, mawa tambahan 150 prajurit.

Basing House's Motte and Bailey. Dilisensikeun ku Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Lisensi Generik. Attribution: Sésa-sésa Basing House, Old Basing ku MickofFleet

Nopémber 1643 nempo serangan serius munggaran dina imah. Dipimpin ku Sir William Waller, 500 prajurit suku jeung 500 kavaleri anu rallied di Windsor Castle jeung marched turun ka Basing House.

Sanggeus muka seuneu jeung 500 musketeers, Waller nawarkeun parley a lamun Marquess sapuk pikeun nyerah. Ieu ditolak pisan. Dina respon, on 7th Nopémber serangan parlemén ieu fokus kana grange, hiji lumbung badag deukeut imah dipaké ku pembela salaku stronghold a. The royalists éta bisa seuneu deui ngaliwatan sababaraha slits ipis dina tembok bata lumbung urang.

Sanggeus diusir ku pasukan Waller, para royalis mundur ka gedong utama di luhur pasir tempat maranéhna nyieun rencana pikeun meunangkeun deui bekel dahareun nu leungit nu disimpen di pangkalan saméméhna. Dihiji kalakuan impressive of retaliation, Paulet jeung sesa pembela set off cannons aimed di grange nu, scarring nu masih dibuktikeun dina tembok jeung kayu wangunan kiwari.

Tempo_ogé: Brougham Castle, Nr Penrith, Cumbria

Sanggeus serangan ieu sarta sanggeus pupusna salah sahiji pamingpin maranéhanana, Kaptén Clinson, grup parleménter teu boga pilihan tapi nyerah gudang. Antukna, sanggeus ampir dua minggu narajang jeung cuaca beuki parah, Waller ngeureunkeun pangepungan jeung mundur jeung pasukanana ka kota caket dieu Basingstoke.

Imah ieu diserang sababaraha kali ti pasukan parleménter salila saterusna. tilu taun nepi ka ngepung ahir dina 1645, dilakukeun ku Oliver Cromwell.

Dina 14 Oktober 1645, pertahanan tina ringwork Norman heubeul dilanggar ku reel mariem nu ngidinan lalaki Cromwell pikeun bombard gateway utama imah jeung overrun situs. Garnisun royalis narajang ku muskets sareng pikes, tapi nalika perangna leyur kana tempur panangan, Marquess of Winchester tungtungna nyerah.

Serangan ieu dilaporkeun teu leuwih ti sajam sarta dituturkeun ku rampokan sagala barang berharga, kaasup lawon euyeub dipaké ku pamajikan John Paulet urang. Kolonel Dalbier ngaduruk gedong anu maéhan para royalis sareng imam anu dipenjara di basement. Saeutik tetep imah Tudor sakali grand, utamana sanggeusCromwell sareng parlemén ngaluarkeun SK anu ngamungkinkeun populasi umum Old Basing nyandak naon waé anu dipikahoyong tina puing.

Sanggeus tilu taun narajang, dipercaya yén leuwih ti 2000 anggota parlemén tiwas ogé saparapat ti garnisun karajaan.

The Marquis, John Paulet, ditéwak ku alesan panghianatan, tapi tuduhanna dibatalkeun. Raja Charles II engké mulangkeun ruruntuhan Basing House ka kulawarga Paulet. Tapi, putra John, Charles Paulet, ngabongkar naon anu tinggaleun bumi asli sareng diwangun deui di tempat sanés.

Nuturkeun mangsa katukang imah, dina 2014 Hampshire Cultural Trust direnovasi jeung muka deui ruruntuhan loka jeung kebon ka umum.

Ku Tarah Hearne, Mahasiswa Sajarah.

Tempo_ogé: The Levellers

Paul King

Paul King mangrupikeun sejarawan anu gairah sareng penjelajah avid anu parantos ngadedikasikeun hirupna pikeun mendakan sajarah anu pikaresepeun sareng warisan budaya Inggris anu beunghar. Dilahirkeun sareng digedékeun di padésan megah Yorkshire, Paul ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun carita sareng rusiah anu dikubur dina bentang kuno sareng landmark bersejarah anu aya di bangsa. Kalayan gelar dina Arkeologi sareng Sejarah ti Universitas Oxford anu kasohor, Paul parantos mangtaun-taun nyéépkeun arsip, ngagali situs arkéologis, sareng ngalaksanakeun perjalanan petualangan di Inggris.Kacintaan Paul pikeun sajarah sareng warisan tiasa ditingali dina gaya tulisanna anu jelas sareng pikaresepeun. Kamampuhan pikeun ngangkut pamiarsa deui dina waktosna, neuleumkeun aranjeunna dina tapestry anu pikaresepeun ti jaman baheula Inggris, parantos nampi anjeunna reputasi anu dihormat salaku sejarawan sareng juru dongéng anu kasohor. Ngaliwatan blog na anu pikaresepeun, Paul ngajak pamiarsa pikeun ngiringan anjeunna dina éksplorasi virtual harta sajarah Inggris, ngabagi wawasan anu ditalungtik, anekdot anu pikaresepeun, sareng fakta anu teu dipikanyaho.Kalayan kayakinan anu kuat yén pamahaman jaman baheula mangrupikeun konci pikeun ngabentuk masa depan urang, blog Paul janten pituduh anu komprehensif, nampilkeun pamiarsa ku rupa-rupa jejer sajarah: ti bunderan batu kuno anu misterius di Avebury dugi ka kastil sareng karaton anu megah anu pernah aya. raja jeung ratu. Naha anjeun hiji seasonedenthusiast sajarah atawa batur néangan hiji bubuka kana warisan enthralling Britania, blog Paul urang mangrupa buka-ka sumberdaya.Salaku traveler seasoned, blog Paul urang teu dugi ka jilid berdebu jaman baheula. Kalawan panon getol pikeun petualangan, anjeunna remen embarks on eksplorasi on-situs, documenting pangalaman sarta pamanggihan na ngaliwatan poto stunning jeung narratives ngalakonan. Ti dataran luhur terjal Skotlandia ka desa picturesque tina Cotswolds, Paul nyandak pamiarsa sapanjang on ekspedisi na, unearthing gems disumputkeun na babagi encounters pribadi kalawan tradisi jeung adat istiadat lokal.Dedikasi Paul pikeun ngamajukeun sareng ngalestarikeun warisan Inggris ogé ngalangkungan blog na. Anjeunna aktip ilubiung dina inisiatif konservasi, nulungan mulangkeun situs sajarah jeung ngadidik komunitas lokal ngeunaan pentingna preserving warisan budaya maranéhanana. Ngaliwatan karyana, Paul narékahan henteu ngan ukur ngadidik sareng ngahibur tapi ogé pikeun ngainspirasi apresiasi anu langkung ageung pikeun permadani warisan anu beunghar anu aya di sabudeureun urang.Miluan Paul dina perjalanan anu pikaresepeun dina waktosna nalika anjeunna nungtun anjeun pikeun muka konci rahasia jaman baheula Inggris sareng mendakan carita-carita anu ngawangun hiji bangsa.