Peran Kakaisaran Britania Dina Nungtung Perbudakan Di sakuliah dunya

 Peran Kakaisaran Britania Dina Nungtung Perbudakan Di sakuliah dunya

Paul King

"Perang salib Inggris anu teu bosen, teu merhatikeun, sareng pikasieuneun ngalawan perbudakan sigana tiasa dianggap diantara tilu atanapi opat halaman anu sampurna anu aya dina sajarah bangsa-bangsa." William Edward Hartpole Lecky, sejarawan Irlandia sareng ahli téori pulitik.

Tempo_ogé: Sir George Cayley, Bapa Aeronatics

Urang ngadéngé loba kalibetan Inggris dina perdagangan budak transatlantik tapi saeutik atawa henteu disebutkeun ngeunaan peran pivotal Britania ogé maénkeun suprési na di sakuliah dunya.

Peran Britania lain ngan saukur duit jeung suap, biasana pikeun mayar juragan budak, padagang budak jeung pamingpin wewengkon, tapi ogé tekanan kamanusaan jeung diplomatik, komo kakuatan militer.

Loba nagara Éropa lianna ogé. loba kalibet dina perdagangan budak. Perancis, Walanda, Jérman, Portugis jeung Spanyol ogé miboga koloni, lolobana di Afrika, Karibia jeung Amérika. Bangsa Portugis mangrupikeun bangsa anu paling seueur kalibet dina perdagangan.

Tempo_ogé: Perang Shortest dina Sajarah

Di Inggris, tekanan ti abolitionists, kalebet jalma sapertos William Wilberforce MP, nyababkeun Undang-Undang Perdagangan Budak taun 1807 ngalarang perdagangan budak budak di Inggris. Kakaisaran, tapi lain perbudakan sorangan.

Leuwih jauh, diplomasi mangrupa bagian integral tarung Inggris pikeun mupuskeun perbudakan. Dina Perjangjian Wina 9 Juni 1815 (salapan poé saméméh Patempuran Waterloo), Sekretaris Luar Viscount Castlereagh nahan tekanan ka sekutu Perancis, Spanyol jeung Portugal.nagara utama meuli budak, pikeun mupuskeun dagang budak maranéhanana.

Dina keukeuh Britania, perjangjian ogé kaasup klausa condemning perdagangan budak, kahiji kalina deklarasi naon ayeuna urang kenal salaku hak asasi manusa geus mucunghul dina internasional. perjangjian. Britania ogé petitioned Paus pikeun rojongan.

The Anti-Slavery Society Convention, 1840, ku Benjamin Robert Haydon

Sanggeus sustained campaigning di Britania, the Slavery. Act Abolition dikuatkeun dina 1834 sareng tungtungna ngalarang perbudakan sapanjang Kakaisaran. Pikeun ngabebaskeun sababaraha 800,000 budak, Parlemén mayar £ 20m ageung - sapertilu tina panghasilan taunan Perbendaharaan dina waktos éta - santunan ka juragan budak di Karibia, Afrika Kidul sareng Kanada. Sarta dina 1843 urang Inggris dilarang boga budak di mana waé di dunya.

Sababaraha nagara bagian, kaasup Spanyol jeung Portugal, sapuk pikeun ngeureunkeun trafficking budak - kalawan santunan dibayar ku Britania.

Tapi ieu téh. teu universal populér. Di Cape Colony, Afrika Kidul, Boers, padumuk diomongkeun Walanda, trekked kaluar wewengkon Britania, outraged dina abolition perbudakan di dinya. Kaputusan Britania pikeun mupuskeun perbudakan di sakabeh koloni na di 1834 hartina sakabeh 35.000 budak didaptarkeun jeung Gubernur Cape éta bakal dibébaskeun. Loba Boer anu gumantung kana kuli budak pikeun mata pencaharian maranéhanana. Santunan ieu ditawarkeun ku pamaréntah Britania, tapi Boers ngalakukeunanakudu indit ka London pikeun mayar, sarta sababaraha bisa mampuh nyieun perjalanan. Intrusion ahir ieu kana cara Boers hirup kahirupan maranéhanana nyaéta jarami panungtungan: loba Boers mutuskeun pikeun Trek ka wétan, saluareun wates kakawasaan Inggris. Ieu jadi katelah Great Trek (dina basa Afrikaans: Die Groot Trek).

Seueur bangsa anu ingkar kana jangji-jangjina yén Inggris nempatkeun skuadron angkatan laut di basisir Afrika Wétan, hayang nyegat kapal budak: Kulon. Skuadron Afrika. Patroli ieu, sakapeung ngan sakeupeul kapal, sakapeung saloba 20, patroli Atlantik ti 1808 nepi ka 1870, badarat kargo manusa maranéhanana di Freetown di Sierra Leone, hiji koloni diatur pikeun budak dibébaskeun. Leuwih 62 taun Royal Navy nangkep ratusan kapal budak jeung dibébaskeun sababaraha 160.000 tawanan. Sababaraha ratus rébu deui disalametkeun ku tekanan diplomatik sareng angkatan laut.

HMS Black Joke nembak Budak Spanyol El Almirante

Patroli ieu mahal duanana dina duit - a deal agung duit payers pajeg Britania - sarta dina kahirupan. Leuwih 60 taun atawa leuwih patrolling Atlantik, sababaraha 17.000 pelaut maot; sababaraha maot dina aksi, sababaraha tina panyakit anu sami sareng budak anu dibébaskeun, kalebet muriang, disentri, muriang konéng sareng malaria. Ieu ngagambarkeun hiji nyawa pelaut urang leungit pikeun unggal salapan budak dibébaskeun.

Dina waktu ieu, 1830s, dagang minyak sawit leuwih berharga ti budak jeung abolitionists.pamadegan yén Britania kudu tetep ayana di Afrika dina raraga ngamajukeun dagang sah, lucrative tur leuwih etika dina minyak sawit ka suku lokal, tinimbang budak. meungpeuk walungan jeung ngancurkeun 'pens' budak ka darat, teu paduli saha nu boga tanah. Ieu 'pens' nya éta tempat budak disimpen jeung dijual.

Aya gesekan diplomatik konstan antara nagara budak-boga jeung Britania. Pajabat Inggris sering diancam kekerasan.

Tadinana Amerika sareng Perancis nolak ngantepkeun Royal Navy eureun sareng milarian kapal-kapal ngalayangkeun bandéra. Tapi dina mangsa cuaca goréng dina taun 1830-an jeung 1840-an, sababaraha kapal Amérika dipaksa asup ka perairan Britania ku cuaca goréng sarta kargo budak maranéhanana dileupaskeun.

Kajadian diplomatik serius lumangsung dina 1841 nalika kapal Amérika Creole direbut ku budak. eta ieu mawa en route ti Virginia ka New Orleans pikeun dijual. Budak dibéré suaka di Bahama, diparéntah ku Britania, dimana maranéhna dibébaskeun.

Di Afrika Britania nyieun kira-kira 45 perjangjian jeung pangawasa Afrika pikeun ngeureunkeun budak di sumberna, tapi dina sababaraha kasus maranéhna kudu dibayar. peureum. Rada sering Inggris ogé diondang pikeun nawiskeun panyalindungan, contona Afrika di basisir keur diteror ku karajaan budak agrésif Ashanti sarta ménta panyalindungan Britania.

Dina1839 Menteri Luar Negeri Inggris Palmerston maréntahkeun ngarampas kapal budak Portugis sarta dina 1845 panerusna Lord Aberdeen nyatakeun budak Brasil salaku bajak laut sareng terbuka pikeun ngarebut.

Taun 1850 angkatan laut Inggris asup ka palabuhan Brasil pikeun ngancurkeun atanapi ngarebut budak éta. kapal, hiji aksi decisive dina 'ngayakinkeun' Brazil, nu meuli budak pangbadagna di antarana, pikeun mungkas perbudakan.

Cross-bagian tina hiji kapal budak, ti ​​'Notices of Brazil' dina 1828 jeung 1829 ku Robert Walsh

Kuba disayogikeun ku budak Amérika, anu teu bisa naek kapal ku Inggris. Tapi sanggeus Perang Sipil Amérika, Présidén Lincoln nandatanganan hiji pajangjian rusiah sahingga Britania pikeun intercept kapal budak Amérika. Ieu ngeureunkeun perdagangan budak Spanyol sareng Kuba sareng sacara efektif ngeureunkeun perdagangan budak trans Atlantik.

Perbudakan sorangan tetep sah di AS dugi ka taun 1860-an sareng di Amérika Latin dugi ka taun 1880-an.

Afrika Tengah ayeuna didamel. ravaged ku padagang budak Muslim supplying Wétan Tengah. Dinas Luar Negeri ngira-ngira yén dina taun 1860-an sakitar 30.000 urang per taun diperdagangkan, sajumlah ageung tiwas sapanjang jalur budak meuntasan gurun Sahara ka basisir.

Padagang budak Arab jeung tawananana. , Gambar abad ka-19 ku David Livingstone.

Abolitionists Inggris diideuan pikeun ngeureunkeun perdagangan monstruous ieu ku penjelajah jeung misionaris David Livingstone. Diplomatik, wijaksanaaksi diperlukeun. Thomas F. Reade, konsul jenderal Kairo dina taun 1860-an, nyamar jadi urang Arab jeung nyusup ka pasar budak. Anjeunna diperkirakeun yén sakitar 15000 budak dijual di Kairo unggal taun. Diplomat Inggris lianna aktip mantuan pikeun ngabebaskeun budak, kaasup meuli kabebasan maranéhanana jeung dana resmi atawa ngatur imah aman pikeun maranéhanana.

Kampanye Britania ngalawan perbudakan teu katempona ngan hiji sabab kamanusaan. Padagang budak Perancis sareng Amérika dituduh Inggris ngagunakeun éta salaku pretext pikeun ékspansi kolonial ka Afrika Kulon, Kuba sareng Texas. Sanajan kitu, dagang budak booming dina waktos ieu sareng éta bakal janten kapentingan ékonomi Inggris pikeun neraskeun éta. Gantina tekanan abolitionist, kamanusaan jeung agama di imah meunang kaluar jeung untungna Britania, nagara beunghar, bisa mampuh meta salaku manehna ngalakukeun.

Inggris mindeng dikutuk pikeun henteu mayar santunan ka enslaved ogé. nu boga budak. Eta bakal geus ékonomis teu mungkin mun ngimbangan unggal jalma enslaved individual.

Inggris boga tujuan pikeun ngeureunkeun perbudakan lain ngan dina waktuna tapi ogé di mangsa nu bakal datang. Usahana pikeun ngahambat perdagangan budak di sakuliah dunya janten katelah 'Perang Salib Inggris'.

Diterbitkeun 16 April 2023

Paul King

Paul King mangrupikeun sejarawan anu gairah sareng penjelajah avid anu parantos ngadedikasikeun hirupna pikeun mendakan sajarah anu pikaresepeun sareng warisan budaya Inggris anu beunghar. Dilahirkeun sareng digedékeun di padésan megah Yorkshire, Paul ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun carita sareng rusiah anu dikubur dina bentang kuno sareng landmark bersejarah anu aya di bangsa. Kalayan gelar dina Arkeologi sareng Sejarah ti Universitas Oxford anu kasohor, Paul parantos mangtaun-taun nyéépkeun arsip, ngagali situs arkéologis, sareng ngalaksanakeun perjalanan petualangan di Inggris.Kacintaan Paul pikeun sajarah sareng warisan tiasa ditingali dina gaya tulisanna anu jelas sareng pikaresepeun. Kamampuhan pikeun ngangkut pamiarsa deui dina waktosna, neuleumkeun aranjeunna dina tapestry anu pikaresepeun ti jaman baheula Inggris, parantos nampi anjeunna reputasi anu dihormat salaku sejarawan sareng juru dongéng anu kasohor. Ngaliwatan blog na anu pikaresepeun, Paul ngajak pamiarsa pikeun ngiringan anjeunna dina éksplorasi virtual harta sajarah Inggris, ngabagi wawasan anu ditalungtik, anekdot anu pikaresepeun, sareng fakta anu teu dipikanyaho.Kalayan kayakinan anu kuat yén pamahaman jaman baheula mangrupikeun konci pikeun ngabentuk masa depan urang, blog Paul janten pituduh anu komprehensif, nampilkeun pamiarsa ku rupa-rupa jejer sajarah: ti bunderan batu kuno anu misterius di Avebury dugi ka kastil sareng karaton anu megah anu pernah aya. raja jeung ratu. Naha anjeun hiji seasonedenthusiast sajarah atawa batur néangan hiji bubuka kana warisan enthralling Britania, blog Paul urang mangrupa buka-ka sumberdaya.Salaku traveler seasoned, blog Paul urang teu dugi ka jilid berdebu jaman baheula. Kalawan panon getol pikeun petualangan, anjeunna remen embarks on eksplorasi on-situs, documenting pangalaman sarta pamanggihan na ngaliwatan poto stunning jeung narratives ngalakonan. Ti dataran luhur terjal Skotlandia ka desa picturesque tina Cotswolds, Paul nyandak pamiarsa sapanjang on ekspedisi na, unearthing gems disumputkeun na babagi encounters pribadi kalawan tradisi jeung adat istiadat lokal.Dedikasi Paul pikeun ngamajukeun sareng ngalestarikeun warisan Inggris ogé ngalangkungan blog na. Anjeunna aktip ilubiung dina inisiatif konservasi, nulungan mulangkeun situs sajarah jeung ngadidik komunitas lokal ngeunaan pentingna preserving warisan budaya maranéhanana. Ngaliwatan karyana, Paul narékahan henteu ngan ukur ngadidik sareng ngahibur tapi ogé pikeun ngainspirasi apresiasi anu langkung ageung pikeun permadani warisan anu beunghar anu aya di sabudeureun urang.Miluan Paul dina perjalanan anu pikaresepeun dina waktosna nalika anjeunna nungtun anjeun pikeun muka konci rahasia jaman baheula Inggris sareng mendakan carita-carita anu ngawangun hiji bangsa.