Pupuh Sunda

 Pupuh Sunda

Paul King

Jack Horner saeutik diuk di pojok

Dahar pai Natal;

Anjeunna nempatkeun jempol na,

Tempo_ogé: The Huguenots - Pangungsi munggaran Inggris urang

sareng ditarik tina plum,

ngadéngé Little Jack Horner, sarta geus maénkeun, dina sababaraha waktu, Ring a Ring O'Roses, saeutik sadar yén rhymes semu budak leutik ieu dumasar kana kanyataan.

Little Jack Horner hirup di 1530-an, jaman Pembubaran Biara nalika pamaréntahan Henry VIII. Jack Horner éta steward ka Richard Whiting, panungtungan tina Abbots of Glastonbury. Konon Abbot, hoping placate Raja Henry, dikirim His Majesty hiji pai Natal gede pisan ngandung amal 12 manor. Horner dibéré tugas nyandak 'pai' ka London. Salila perjalanan anjeunna junun muka pai jeung nimba akta tina Manor of Mells di Somerset, presumably nu 'plum' disebut dina rhyme nu. A Thomas Horner memang nganggap milik Mells, tapi turunan na jeung nu boga imah ayeuna ngaku sajak téh fitnah!

Ring a Ring O' Roses,

A saku posies,

Atishoo! Atishoo!

Urang sadayana murag!

"Ring a Ring O' Roses" disebut parodi pikasieuneun ngeunaan horor Wabah Agung. . Salah sahiji tanda mimiti wabah nyaéta bintik-bintik warna mawar, sareng panangtayungan ngalawan panyakit anu dahsyat ieu,kapercayaan popular, a posy bumbu. Bersin dianggap minangka tanda pasti yén anjeun badé maot, sareng baris terakhir "Urang sadayana murag" ngaleungitkeun kecap, "maot"!

Hiapkeun orok dina luhureun tangkal,

Lamun ditiup angin, bango bakal ngaguruh,

Lamun dahanna pegat. Lawu bakal murag,

Turun bakal turun Lawu, orok jeung sakabeh

“Hush a-bye Baby” ieu reputably ditulis ku budak anu balayar jeung The Pilgrim Fathers to America dina 1620 sareng mangrupikeun sajak Inggris munggaran anu ditulis dina taneuh Amérika. Disebutkeun geus diideuan ku adat Amérika pribumi pop cradles orok dina dahan tangkal.

Mary, Mary rada sabalikna

Kumaha naha kebon anjeun tumuwuh,

Kalayan lonceng pérak sareng cangkang kerang

Sareng pembantu geulis sadayana sakaligus

The tragis Mary Ratu Skotlandia ilaharna ditarima salaku Srikandi tina rhyme, "Maria, Mary rada sabalikna". Cangkang kerang sareng lonceng pérak sakuduna janten hiasan dina pakéan anu dipasihkeun ku salakina kahijina, Dauphin Perancis. Maids geulis sadaya dina baris éta awéwé nya nungguan, kawentar Opat Marys.

Interprétasi séjén nyaéta yén sajak bisa nujul ka Mary I, 'Bloody Mary'. Mary mangrupikeun Katolik anu taat sareng nalika nyandak tahta nalika pupusna lanceukna Edward VI, malikkeun iman Katolik ka Inggris, ku kituna 'Mary Mary cukup.sabalikna'. 'Taman' dina baris kadua dicokot pikeun ngarujuk ka nagara sorangan. 'Lonceng pérak' mangrupikeun jinis jempol sareng 'cangkang kerang' ogé mangrupikeun alat panyiksaan, dianggo pikeun syahid Protestan pikeun 'ngolo-ngolo' aranjeunna ngarobih iman. The 'maiden' éta hiji alat nu dipaké pikeun pancung jalma (saeutik kawas guillotine Perancis engké) jeung garis 'maids geulis sadayana dina urutan' dicokot nujul kana palaksanaan massal Protestan salila pamaréntahan Mary urang.

Tempo_ogé: Kenangan Perang Dunya Kameunangan Parade 1946

Paul King

Paul King mangrupikeun sejarawan anu gairah sareng penjelajah avid anu parantos ngadedikasikeun hirupna pikeun mendakan sajarah anu pikaresepeun sareng warisan budaya Inggris anu beunghar. Dilahirkeun sareng digedékeun di padésan megah Yorkshire, Paul ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun carita sareng rusiah anu dikubur dina bentang kuno sareng landmark bersejarah anu aya di bangsa. Kalayan gelar dina Arkeologi sareng Sejarah ti Universitas Oxford anu kasohor, Paul parantos mangtaun-taun nyéépkeun arsip, ngagali situs arkéologis, sareng ngalaksanakeun perjalanan petualangan di Inggris.Kacintaan Paul pikeun sajarah sareng warisan tiasa ditingali dina gaya tulisanna anu jelas sareng pikaresepeun. Kamampuhan pikeun ngangkut pamiarsa deui dina waktosna, neuleumkeun aranjeunna dina tapestry anu pikaresepeun ti jaman baheula Inggris, parantos nampi anjeunna reputasi anu dihormat salaku sejarawan sareng juru dongéng anu kasohor. Ngaliwatan blog na anu pikaresepeun, Paul ngajak pamiarsa pikeun ngiringan anjeunna dina éksplorasi virtual harta sajarah Inggris, ngabagi wawasan anu ditalungtik, anekdot anu pikaresepeun, sareng fakta anu teu dipikanyaho.Kalayan kayakinan anu kuat yén pamahaman jaman baheula mangrupikeun konci pikeun ngabentuk masa depan urang, blog Paul janten pituduh anu komprehensif, nampilkeun pamiarsa ku rupa-rupa jejer sajarah: ti bunderan batu kuno anu misterius di Avebury dugi ka kastil sareng karaton anu megah anu pernah aya. raja jeung ratu. Naha anjeun hiji seasonedenthusiast sajarah atawa batur néangan hiji bubuka kana warisan enthralling Britania, blog Paul urang mangrupa buka-ka sumberdaya.Salaku traveler seasoned, blog Paul urang teu dugi ka jilid berdebu jaman baheula. Kalawan panon getol pikeun petualangan, anjeunna remen embarks on eksplorasi on-situs, documenting pangalaman sarta pamanggihan na ngaliwatan poto stunning jeung narratives ngalakonan. Ti dataran luhur terjal Skotlandia ka desa picturesque tina Cotswolds, Paul nyandak pamiarsa sapanjang on ekspedisi na, unearthing gems disumputkeun na babagi encounters pribadi kalawan tradisi jeung adat istiadat lokal.Dedikasi Paul pikeun ngamajukeun sareng ngalestarikeun warisan Inggris ogé ngalangkungan blog na. Anjeunna aktip ilubiung dina inisiatif konservasi, nulungan mulangkeun situs sajarah jeung ngadidik komunitas lokal ngeunaan pentingna preserving warisan budaya maranéhanana. Ngaliwatan karyana, Paul narékahan henteu ngan ukur ngadidik sareng ngahibur tapi ogé pikeun ngainspirasi apresiasi anu langkung ageung pikeun permadani warisan anu beunghar anu aya di sabudeureun urang.Miluan Paul dina perjalanan anu pikaresepeun dina waktosna nalika anjeunna nungtun anjeun pikeun muka konci rahasia jaman baheula Inggris sareng mendakan carita-carita anu ngawangun hiji bangsa.