Raja George VI

 Raja George VI

Paul King

Dipaksa pikeun naék sareng nyumponan tanggung jawab karajaanna sareng nyumponan rasa kawajiban lanceukna, George VI ningali bangsa ieu ngalangkungan sababaraha waktos susah sareng nyaksian bentang anu robih dina kakayaan kaisar Inggris sareng kaunggulan dina panggung global.

Tempo_ogé: Sajarah balik Netflix "Viking: Valhalla"

Lahir tanggal 14 Désémber 1895, manéhna ngaganti tahta sanggeus lanceukna Edward VIII turun tahta, anu milih Wallis Simpson tinimbang hak turunanna pikeun jadi raja.

George salajengna bakal dinobatkeun di Westminster Abbey dina Méi 1937, raja horéam anu dinobatkeun dina poé nu lanceukna sakuduna dituju geus jadi raja.

Geus pernah nyangka pikeun minuhan peran, hirup mimiti na. sarta karakter teu bode ogé anjeunna plagued ku stammer nu parah hampered tugas public speaking.

Salaku rumaja, anjeunna dilayanan di Royal Navy jeung aktip ilubiung. dina Perang Dunya Kahiji, gabung HMS Collingwood sarta nyandak bagian dina Patempuran Jutlandia, earning anjeunna nyebut di dispatches. Sanggeus waktuna di Angkatan Laut, anjeunna engké bakal gabung Royal Air Force sarta jadi pilot mumpuni dina 1919.

Dina ahir Perang Dunya Kahiji, salaku Adipati of York mimiti ngalaksanakeun tugas publik, museurkeun usahana utamana dina urusan industri, ngadatangan pabrik jeung jadi presiden Paguyuban Kesejahteraan Industri.

Samentara éta, dina kahirupan pribadina, dina taun 1923 anjeunnanikah Lady Elizabeth Bowes-Lyon, putri Earl of Strathmore. Perkawinan éta bakal kabuktian paling suksés, ngahasilkeun dua putri, Elizabeth sareng Margaret, anu cikal bakal janten raja anu ayeuna. usaha pikeun nungkulan stammer na. Unit kulawarga kabukti ngahiji jeung kuat, méré stabilitas di panon masarakat umum ogé ka raja sorangan, kalawan George ngarujuk kana kulawarga salaku "urang opat".

Sanaos anjeunna bungah bakal netepkeun kahirupan rumah tangga anu bahagia jauh tina sorotan, hanjakalna akibat langsung tina kalakuan lanceukna éta henteu dihaja. Gantina, sanggeus lanceukna shunning tugas karajaan na ni'mat hirup luang jeung cerai Amérika-Na Wallis Simpson, George kapaksa naek kana kasempetan sanajan misgivings na ngeunaan minuhan peran misalna.

Kalayan saeutik pisan waktu. pikeun nyiapkeun sarta sikep alamna henteu nginjeumkeun diri kana aspek-aspek karajaan, anjeunna katingali sareng teu disangka-sangka hariwang kana prospek janten raja.

Sanggeus penobatanna dina taun 1937 sareng sareng anggapan ngaran George VI, tinimbang ngaran hareup Albert, manéhna ngaharepkeun instil rasa continuity jeung pamaréntahan bapana, teu ngidinan lanceukna ka tarnish imah karajaan. Dina ngalakukeun kitu, anjeunna ogékapanggih perlu megatkeun hubungan jeung lanceukna dina raraga ngahontal transisi mulus kana kakawasaan nu geus jadi precariously dikelola ku Edward.

Kalayan kateguhan anu teu khas George VI ngahontal transisi ieu sareng pas dina waktosna nalika Inggris nuju kana konflik global.

Nepi ka taun 1937 sareng Neville Chamberlain anu tanggung jawab, kabijakan panenangan dimimitian ku dukungan raja. Hanjakalna, nalika Hitler nuju naék, kabijakan sapertos kitu gagal ngahalangan perang anu teu tiasa dihindari sareng ku Séptémber 1939, pengumuman éta dilakukeun ku pamaréntah ka bangsa sareng Kakaisaranna, kalayan dukungan pinuh ku George VI, yén perang parantos réngsé. dinyatakeun.

Raja jeung kulawargana bakal maénkeun peran kritis dina taun-taun nu bakal datang; salaku inohong bangsa jeung kalawan citra publik pikeun ngajaga, latihan moral-boosting jeung persatuan éta konci. Kulawarga karajaan dina waktu ieu junun ngahibur diri jeung masarakat umum anu geura-giru sangsara efek pinuh ku perang jeung bom jeung jatah.

George VI jeung kulawargana meunang reueus hébat utamana dina puncak Blitz, nalika aranjeunna nolak ninggalkeun London, sanajan Istana Buckingham ditarajang, ngabalukarkeun lonjakan badag dina sentimen publik.

Sanes ngan tetep di ibukota sanajan bahaya atra, tapi maranéhna ogé ngadatangan situs nu geus kapangaruhan. ku perang, taya leuwih ti kotaCoventry nu kungsi kabeh tapi obliterated.

Winston Churchill (kénca) jeung Neville Chamberlain

Nepi ka 1940, kapamimpinan pulitik geus kaliwat ti Chamberlain ka Winston Churchill. Sanaos kasangsaraan raja sareng karesepna ka Lord Halifax, dua lalaki éta ngembangkeun hubungan kerja anu kuat, rapat unggal Salasa salami ampir lima taun.

Nalika perang ngagedekeun, peran raja tetep penting sapertos biasa, sareng Kunjungan ka sababaraha lokasi di luar Britania mangrupakeun misi penting pikeun naekeun moral pikeun lalaki anu berjuang pikeun nagarana.

Dina taun 1943, raja papanggih jeung Jenderal Montgomery di Afrika Kalér sanggeus sukses di El Alamein.

Kalayan perang nu ahirna geus deukeut, George nyieun hiji lalampahan pamungkas dina 1944, poé sanggeus badarat D-Day nalika anjeunna ngadatangan pasukanana di Normandia.

Kabungahan dina meunang perang. Ieu echoed sakuliah nagara jeung salaku panongton rejoicing lalaki jeung awewe minuhan jalan, maranéhanana di sabudeureun Istana Buckingham bisa kadéngé chanting, “Kami hayang Raja! Urang hayang Raja!”

Sanggeus euforia dina ahir Perang Dunya Kadua, sésa-sésa pamaréntahanana mimiti némbongkeun galur na ka raja. Sanggeus nganjang ka Afrika Kidul di 1947, taun saterusna lalampahan ka Australia jeung Selandia Baru kudu dibatalkeun alatan gering-kaséhatan raja.

Dina waktu ieu nagara ngalaman mangsa susah sanggeus perangtransisi, kalawan austerity sarta bentang sosial jeung pulitik pisan béda muncul dina cakrawala nu. Mangtaun-taun ieu Kakaisaran Britania némbongkeun tanda-tanda burukna anu paling katingali ku beuki loba bangsa anu merdéka.

Dunya ngalaman parobahan anu gedé, tapi Raja George VI geus ningali Britania jeung Kakaisaranna ngaliwatan salah sahiji période konflik paling ribut dina abad ka. Nalika skénario politik jeung ideologis anyar muncul sacara global, kaséhatan raja terus mudun sarta dina bulan Pebruari 1952 George VI maot dina saré dina yuswa lima puluh genep.

Jalma anu teu pernah nyangka bakal jadi raja, George VI parantos naék kana kasempetan éta, ngalaksanakeun tugas umum anu dijauhan ku lanceukna sareng ngahijikeun citra umum sareng moral Britania salami sababaraha waktos anu paling hese dina abad éta

Anjeunna teras dikurebkeun di St George's Chapel di Windsor, ninggalkeun tahta ka putri cikalna, ayeuna Ratu Elizabeth II anu rasa tanggung jawab sareng tugas karajaan bakal nyuarkeun ramana.

Tempo_ogé: Sajarah Lauk jeung s

Jessica Brain mangrupikeun panulis lepas anu khusus dina sajarah. Didasarkeun di Kent sareng anu resep kana sagala hal sajarah.

Paul King

Paul King mangrupikeun sejarawan anu gairah sareng penjelajah avid anu parantos ngadedikasikeun hirupna pikeun mendakan sajarah anu pikaresepeun sareng warisan budaya Inggris anu beunghar. Dilahirkeun sareng digedékeun di padésan megah Yorkshire, Paul ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun carita sareng rusiah anu dikubur dina bentang kuno sareng landmark bersejarah anu aya di bangsa. Kalayan gelar dina Arkeologi sareng Sejarah ti Universitas Oxford anu kasohor, Paul parantos mangtaun-taun nyéépkeun arsip, ngagali situs arkéologis, sareng ngalaksanakeun perjalanan petualangan di Inggris.Kacintaan Paul pikeun sajarah sareng warisan tiasa ditingali dina gaya tulisanna anu jelas sareng pikaresepeun. Kamampuhan pikeun ngangkut pamiarsa deui dina waktosna, neuleumkeun aranjeunna dina tapestry anu pikaresepeun ti jaman baheula Inggris, parantos nampi anjeunna reputasi anu dihormat salaku sejarawan sareng juru dongéng anu kasohor. Ngaliwatan blog na anu pikaresepeun, Paul ngajak pamiarsa pikeun ngiringan anjeunna dina éksplorasi virtual harta sajarah Inggris, ngabagi wawasan anu ditalungtik, anekdot anu pikaresepeun, sareng fakta anu teu dipikanyaho.Kalayan kayakinan anu kuat yén pamahaman jaman baheula mangrupikeun konci pikeun ngabentuk masa depan urang, blog Paul janten pituduh anu komprehensif, nampilkeun pamiarsa ku rupa-rupa jejer sajarah: ti bunderan batu kuno anu misterius di Avebury dugi ka kastil sareng karaton anu megah anu pernah aya. raja jeung ratu. Naha anjeun hiji seasonedenthusiast sajarah atawa batur néangan hiji bubuka kana warisan enthralling Britania, blog Paul urang mangrupa buka-ka sumberdaya.Salaku traveler seasoned, blog Paul urang teu dugi ka jilid berdebu jaman baheula. Kalawan panon getol pikeun petualangan, anjeunna remen embarks on eksplorasi on-situs, documenting pangalaman sarta pamanggihan na ngaliwatan poto stunning jeung narratives ngalakonan. Ti dataran luhur terjal Skotlandia ka desa picturesque tina Cotswolds, Paul nyandak pamiarsa sapanjang on ekspedisi na, unearthing gems disumputkeun na babagi encounters pribadi kalawan tradisi jeung adat istiadat lokal.Dedikasi Paul pikeun ngamajukeun sareng ngalestarikeun warisan Inggris ogé ngalangkungan blog na. Anjeunna aktip ilubiung dina inisiatif konservasi, nulungan mulangkeun situs sajarah jeung ngadidik komunitas lokal ngeunaan pentingna preserving warisan budaya maranéhanana. Ngaliwatan karyana, Paul narékahan henteu ngan ukur ngadidik sareng ngahibur tapi ogé pikeun ngainspirasi apresiasi anu langkung ageung pikeun permadani warisan anu beunghar anu aya di sabudeureun urang.Miluan Paul dina perjalanan anu pikaresepeun dina waktosna nalika anjeunna nungtun anjeun pikeun muka konci rahasia jaman baheula Inggris sareng mendakan carita-carita anu ngawangun hiji bangsa.