Tukang Gadai

 Tukang Gadai

Paul King

Di Inggris dina ahir abad ka-19 jeung awal abad ka-20, aya ampir saloba tukang gadai sakumaha imah umum, nginjeumkeun duit dina sagala hal ti sprei jeung cutlery nepi ka jas bapana 'pangalusna Minggu'. .

Ngagantungkeun kahirupan jalma-jalma miskin éta kasieunan ka bumi padamelan. Aranjeunna bakal ngalakukeun naon waé pikeun ngahindarkeun éta, sanaos éta hartosna ngagadaikeun barang-barangna pikeun kéngingkeun artos samentawis. Baju, sapatu, malah cingcin kawin bakal digadaikeun pikeun ditebus engke lamun kaayaan nu bogana sae.

“Satengah kilo beas,

Satengah kilo treacle,

0>Éta jalan duitna,

Pop jadi musang!”

Ieu lagu kira-kira taun 1850 téh dicaritakeun ngeunaan pawning (“popping”) jas atawa “weasel” (tina rhyming slang "weasel and stoat") dina raraga neangan duit keur meuli bahan kadaharan basajan.

Eventide: A Scene in the Westminster Union (workhouse), 1878, ku Sir Hubert von Herkomer

Pawnbrokers gampang diidentipikasi ku tanda maranéhanana tilu bal emas, simbol St Nicholas anu, nurutkeun legenda, geus nyalametkeun tilu katresna ngora ti destitution ku loaning aranjeunna unggal kantong. tina emas sangkan bisa kawin.

Tempo_ogé: Patempuran Naseby

Jadi kumaha cara gadai? Hiji barang dicokot ka pawnbroker anu lends jumlah duit ka nu boga obyék. Item nu dicekel ku pawnbroker pikeun lila tangtu. Lamun boga balik dina wates waktu sapuksarta mayar deui duit nginjeumkeun ditambah jumlah sapuk tina suku, item nu dipulangkeun. Lamun injeuman teu dibayar dina jangka waktu, barang gadai bakal ditawarkeun pikeun dijual ku tukang gadai.

Kecap gadai asalna tina kecap Latin pignus atawa 'ikrar', sarta barang gadai ka calo nu disebut pledges atawa pawns. Pawnbrokers sumping ka Inggris sareng Normans sareng padumukan urang Yahudi di Inggris. Dikucilkeun tina sabagéan ageung profési, aranjeunna parantos kadorong kana padamelan anu henteu populer sapertos nginjeumkeun artos sareng pawnbrokering anu, sabab bunga ditagihkeun kana injeuman, dikutuk ku urang Kristen.

Tempo_ogé: Agnes Hideung

Timbul ketegangan antara tukang kiridit sareng anu ngahutang sareng ketegangan ieu, babarengan jeung béda sosial, politik jeung agama, ditambahkeun kana naékna rarasaan anti Yahudi. Éta ogé henteu ngabantosan yén sababaraha urang Yahudi janten jegud luar biasa: Harun tina Lincoln dipercaya janten jalma anu paling beunghar di Inggris abad ka-12, bahkan langkung beunghar tibatan raja.

Di Inggris, tegangan ieu nyababkeun pembunuhan dahsyat urang Yahudi di London jeung York ku departing Tentara Salib jeung balaréa debtors dina 1189 jeung 1190. Kiwari, aya plakat di Clifford urang Tower di York nu nyebutkeun: “Dina peuting Jumaah 16 Maret 1190 aya 150 urang Yahudi jeung Yahudi York. sanggeus neangan panyalindungan di Royal Castle dina situs ieu ti mob has incited ku Richard Malebisse jeung nu lianna, milih maot dina silih urang.tinimbang ninggalkeun iman maranéhanana.”

Clifford's Tower, York

Dina usaha pikeun meunangkeun kabeungharan gede urang Yahudi. , dina 1275 Raja Edward I ngaluluskeun Statute of Jewry nu ngajadikeun riba haram. Riba nyaéta nginjeumkeun artos bari ngecas bunga dina tingkat anu luhur pisan atanapi haram. Seueur urang Yahudi Inggris ditéwak, 300 digantung sareng hartana dirampas ku Mahkota. Dina 1290, sadaya urang Yahudi diusir ti Inggris. Riba dipaké salaku alesan resmi pikeun Edict of Expulsion.

Nanging ieu teu tungtung tukang gadai: dina 1361 Uskup London bequeathed 1000 tanda pérak pikeun ngadegna hiji pegadaian gratis. Sareng sanés ngan ukur jalma biasa anu peryogi tukang gadai: dina taun 1338, Edward III ngagadaikeun permata-permatana pikeun ngumpulkeun artos pikeun perangna sareng Perancis, Perang Saratus Taun.

Gambar gadai anu rada diragukeun. robah leuwih tilu puluh taun kaliwat atawa leuwih. Booming kiridit taun 1980-an sareng resesi anyar-anyar ieu nyababkeun seueur jalma anu langkung milih bentuk pinjaman High Street anu gampang ieu pikeun pinjaman ti bank atanapi pinjaman gajian. Kebangkitan pawnbroking malah dicerminkeun dina sabun ITV 'Coronation Street' dimana toko anyar di Jalan nyaéta Barlow's Buys - toko gadai.

Paul King

Paul King mangrupikeun sejarawan anu gairah sareng penjelajah avid anu parantos ngadedikasikeun hirupna pikeun mendakan sajarah anu pikaresepeun sareng warisan budaya Inggris anu beunghar. Dilahirkeun sareng digedékeun di padésan megah Yorkshire, Paul ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun carita sareng rusiah anu dikubur dina bentang kuno sareng landmark bersejarah anu aya di bangsa. Kalayan gelar dina Arkeologi sareng Sejarah ti Universitas Oxford anu kasohor, Paul parantos mangtaun-taun nyéépkeun arsip, ngagali situs arkéologis, sareng ngalaksanakeun perjalanan petualangan di Inggris.Kacintaan Paul pikeun sajarah sareng warisan tiasa ditingali dina gaya tulisanna anu jelas sareng pikaresepeun. Kamampuhan pikeun ngangkut pamiarsa deui dina waktosna, neuleumkeun aranjeunna dina tapestry anu pikaresepeun ti jaman baheula Inggris, parantos nampi anjeunna reputasi anu dihormat salaku sejarawan sareng juru dongéng anu kasohor. Ngaliwatan blog na anu pikaresepeun, Paul ngajak pamiarsa pikeun ngiringan anjeunna dina éksplorasi virtual harta sajarah Inggris, ngabagi wawasan anu ditalungtik, anekdot anu pikaresepeun, sareng fakta anu teu dipikanyaho.Kalayan kayakinan anu kuat yén pamahaman jaman baheula mangrupikeun konci pikeun ngabentuk masa depan urang, blog Paul janten pituduh anu komprehensif, nampilkeun pamiarsa ku rupa-rupa jejer sajarah: ti bunderan batu kuno anu misterius di Avebury dugi ka kastil sareng karaton anu megah anu pernah aya. raja jeung ratu. Naha anjeun hiji seasonedenthusiast sajarah atawa batur néangan hiji bubuka kana warisan enthralling Britania, blog Paul urang mangrupa buka-ka sumberdaya.Salaku traveler seasoned, blog Paul urang teu dugi ka jilid berdebu jaman baheula. Kalawan panon getol pikeun petualangan, anjeunna remen embarks on eksplorasi on-situs, documenting pangalaman sarta pamanggihan na ngaliwatan poto stunning jeung narratives ngalakonan. Ti dataran luhur terjal Skotlandia ka desa picturesque tina Cotswolds, Paul nyandak pamiarsa sapanjang on ekspedisi na, unearthing gems disumputkeun na babagi encounters pribadi kalawan tradisi jeung adat istiadat lokal.Dedikasi Paul pikeun ngamajukeun sareng ngalestarikeun warisan Inggris ogé ngalangkungan blog na. Anjeunna aktip ilubiung dina inisiatif konservasi, nulungan mulangkeun situs sajarah jeung ngadidik komunitas lokal ngeunaan pentingna preserving warisan budaya maranéhanana. Ngaliwatan karyana, Paul narékahan henteu ngan ukur ngadidik sareng ngahibur tapi ogé pikeun ngainspirasi apresiasi anu langkung ageung pikeun permadani warisan anu beunghar anu aya di sabudeureun urang.Miluan Paul dina perjalanan anu pikaresepeun dina waktosna nalika anjeunna nungtun anjeun pikeun muka konci rahasia jaman baheula Inggris sareng mendakan carita-carita anu ngawangun hiji bangsa.