Услови за користење

Овие Услови за користење, заедно со нашата Политика за приватност го регулираат вашето користење на веб-локацијата и услугите што ги нуди hiraeth.wales. Ве молиме внимателно разгледајте ги овие Услови пред да ги користите Услугите бидејќи тие влијаат на вашите права. Со користење на која било од услугите, вие ги прифаќате овие Услови и се согласувате дека сте законски обврзани со нив.

Употребата на оваа веб-локација е предмет на следните услови за користење:

  • содржината на страниците на оваа веб-локација е само за ваши општи информации и лична употреба. Таа може да се промени без претходна најава.
  • Оваа веб-локација користи колачиња за следење на поставките за прелистување. Ако дозволите да се користат колачиња, следните лични информации може да се чуваат од нас за употреба од трети страни.
  • Ниту ние, ниту трети лица не даваат никаква гаранција или гаранција за точноста, навременоста, перформансите, комплетноста или соодветноста на информациите и материјалите пронајдени или понудени на оваа веб-локација за која било одредена цел. Вие потврдувате дека таквите информации и материјали може да содржат неточности или грешки и ние изрично ја исклучуваме одговорноста за какви било неточности или грешки во целосна мерка дозволена со закон.
  • Вашето користење на какви било информации или материјали на оваа веб-локација е целосно на ваш сопствен ризик, за кој нема да бидеме одговорни. Ваша одговорност е да се осигурате дека сите производи, услуги или информации достапни преку оваа веб-локација ги исполнуваат вашитеспецифични барања.
  • Оваа веб-локација содржи материјал што е во сопственост или лиценциран на нас (освен ако не е поинаку наведено). Овој материјал вклучува, но не е ограничен на, дизајн, распоред, изглед, изглед и графика. Репродукцијата е забранета освен во согласност со известувањето за авторски права, кое е дел од овие правила и услови.
  • Сите трговски марки репродуцирани на оваа веб-локација кои не се сопственост или лиценцирани на операторот се потврдени на веб-локација.
  • Неовластеното користење на оваа веб-локација може да доведе до барање за отштета и/или да биде кривично дело.
  • Нашите страници содржат линкови до други страници кои им овозможуваат на корисниците да ги напуштат нашите страници. Овие врски се обезбедени за ваша погодност за да се обезбедат дополнителни информации. Ние не сме одговорни за практиките за приватност, политиките или содржината на таквите веб-локации.
  • Вашето користење на оваа веб-локација и секој спор што произлегува од таквата употреба на веб-локацијата е предмет на законите на Индија.

Со користење на оваа веб-локација и услугите што ги нуди, се согласувате со Условите и правилата наведени погоре. Доколку имате какви било прашања во врска со истото, тогаш ве молиме контактирајте не со испраќање е-пошта на [email protected] или со користење на оваа страница .

Paul King

Пол Кинг е страстен историчар и страствен истражувач кој го посветил својот живот на откривање на волшебната историја и богатото културно наследство на Британија. Роден и израснат во величественото село на Јоркшир, Пол разви длабоко ценење за приказните и тајните закопани во древните пејзажи и историските знаменитости што ја прекриваат нацијата. Со диплома по археологија и историја на реномираниот Универзитет во Оксфорд, Пол поминал години истражувајќи во архивите, ископувајќи археолошки локалитети и започнувајќи авантуристички патувања низ Британија.Љубовта на Пол кон историјата и наследството е опиплива во неговиот живописен и привлечен стил на пишување. Неговата способност да ги пренесе читателите назад во времето, потопувајќи ги во фасцинантната таписерија од минатото на Британија, му донесе почитувана репутација како истакнат историчар и раскажувач. Преку неговиот волшебен блог, Пол ги поканува читателите да му се придружат на виртуелно истражување на историските богатства на Британија, споделувајќи добро истражени сознанија, волшебни анегдоти и помалку познати факти.Со цврсто уверување дека разбирањето на минатото е клучно за обликувањето на нашата иднина, блогот на Пол служи како сеопфатен водич, презентирајќи им на читателите широк спектар на историски теми: од енигматичните древни камени кругови на Авебери до прекрасните замоци и палати кои некогаш биле сместени кралеви и кралици. Без разлика дали сте искусенентузијаст за историја или некој кој бара вовед во воодушевувачкото наследство на Британија, блогот на Пол е извор на кој се користи.Како искусен патник, блогот на Пол не е ограничен само на правливите тома од минатото. Со остро око за авантура, тој често започнува со истражувања на лице место, документирајќи ги своите искуства и откритија преку неверојатни фотографии и привлечни наративи. Од грубите висорамнини на Шкотска до живописните села на Котсволдс, Пол ги носи читателите на своите експедиции, откривајќи скриени скапоцени камења и споделувајќи лични средби со локалните традиции и обичаи.Посветеноста на Пол за промовирање и зачувување на наследството на Британија се протега и надвор од неговиот блог. Тој активно учествува во иницијативите за конзервација, помагајќи да се обноват историските локалитети и да се едуцираат локалните заедници за важноста од зачувување на нивното културно наследство. Преку својата работа, Павле се стреми не само да едуцира и забавува, туку и да инспирира поголема благодарност за богатата таписерија на наследството што постои насекаде околу нас.Придружете му се на Пол на неговото волшебно патување низ времето додека ве води да ги отклучите тајните на минатото на Британија и да ги откриете приказните што ја обликувале нацијата.