Raja George II

 Raja George II

Paul King

Dina Oktober 1727, raja Hanoverian kadua dinobatkeun di Westminster Abbey, George II, ngagentos bapana sarta nuluykeun perang pikeun ngadegkeun kulawarga karajaan dinasti anyar ieu di masarakat Inggris.

Kahirupan George II, kawas kitu. ti bapana, dimimitian di kota Jerman of Hanover, dimana anjeunna dilahirkeun dina Oktober 1683, putra George, Pangeran Brunswick-Lüneburg (engké Raja George I) jeung pamajikanana, Sophia Dorothea of ​​Celle. Sedih pikeun George ngora, kolotna kungsi nikah bagja, ngarah kana klaim zinah dina dua sisi sarta dina 1694, karuksakan kabukti irrevocable sarta nikah ieu terminated.

Bapana, George I, henteu ngan saukur megat Sophia, malah anjeunna ngurung dirina ka Ahlden House dimana manehna cicing salila saumur hirupna, terasing jeung teu bisa ningali barudakna deui.

Samentawis perpisahan kolotna nyababkeun indungna dipenjara, George ngora nampi pendidikan anu saé, diajar Perancis heula, dituturkeun ku Jerman, Inggris sareng Italia. Dina waktosna, anjeunna bakal janten ahli dina sagala hal militer ogé diajar seluk beluk diplomasi, nyiapkeun anjeunna pikeun peranna dina monarki.

Anjeunna ogé teras-terasan milarian pertandingan anu bahagia cinta, jauh béda jeung bapana, nalika anjeunna betrothed ka Caroline of Ansbach saha anjeunna nikah di Hanover.

Geus narima atikan dina urusan militer, George leuwihti daék ilubiung dina perang ngalawan Perancis, tapi bapana ieu reticent dina ngidinan partisipasi na dugi anjeunna ngahasilkeun pewaris sorangan.

Tempo_ogé: Timeline Perang Dunya 1 - 1918

Dina 1707, kahayang bapana kacumponan nalika Caroline ngababarkeun orok lalaki nu ngaranna Frederick. Saatos kalahiran putrana, dina 1708 George milu dina Patempuran Oudenarde. Masih dina dua puluhan, anjeunna dilayanan di handapeun Adipati Marlborough, anu anjeunna tinggalkeun kesan anu langgeng. Kagagahanana bakal diperhatoskeun sareng minatna dina perang bakal ditiru deui nalika anjeunna nganggap peranna salaku Raja George II di Inggris sareng milu dina Patempuran di Dettingen dina yuswa genep puluh.

Samentara éta deui di Hannover , George jeung Caroline kagungan tilu barudak deui, sakabéh saha éta katresna.

Nepi ka 1714 deui di Britania, kaséhatan Ratu Anne urang nyandak péngkolan pikeun awon na ngaliwatan Act of Patempatan di 1701 nu disebut pikeun nasab Protestan dina kulawarga karajaan, bapana George urang bakal salajengna dina garis. Saatos pupusna indung sareng misan kadua, Ratu Anne, anjeunna janten Raja George I.

Bareng bapana ayeuna raja, George ngora balayar ka Inggris dina Séptémber 1714, anjog dina prosesi resmi. Anjeunna dibéré gelar Pangeran Wales.

London mangrupikeun kejutan budaya anu lengkep, kalayan Hannover langkung alit sareng langkung seueur pendudukna tibatan Inggris. George geuwat janten populér tur kalawan kamampuhan pikeun nyarita basa Inggris, rivaledbapana, George I.

Dina Juli 1716, Raja George I sakeudeung balik ka Hannover tercinta, ninggalkeun George kalawan kakuatan kawates pikeun maréntah dina henteuna. Dina waktos ieu, popularitasnya melonjak nalika anjeunna ngumbara di sakumna nagara sareng ngamungkinkeun masarakat umum ningali anjeunna. Malah ancaman ngalawan hirupna ku assailant lone di téater di Drury Lane ngarah ka profil na diangkat malah salajengna. Kajadian-kajadian kitu ngabagi-bagi bapa jeung anak, nepi ka jadi antagonisme jeung ambek-ambekan.

Kamusuhan kitu terus tumuwuh nalika bapa jeung anak ngawakilan faksi-faksi anu nentang dina karaton karajaan. Padumukan karajaan George di Leicester House jadi batu dasar pikeun oposisi raja.

Samentara éta, nalika gambaran pulitik mimiti robah, kebangkitan Sir Robert Walpole ngarobah kaayaan maén boh parlemén jeung monarki. Dina 1720, Walpole, anu saméméhna geus sekutu jeung George, Prince of Wales, disebut pikeun rekonsiliasi antara bapa jeung anak. Kalakuan sapertos kitu ngan ukur dilakukeun pikeun persetujuan umum sabab di tukangeun panto ditutup, George masih teu tiasa janten bupati nalika ramana jauh sareng tilu putrina henteu dileupaskeun tina perawatan ramana. Dina waktu ieu, George jeung pamajikanana milih tetep di tukang, nungguan kasempetan pikeun nyokot tahta.

Dina Juni 1727, bapana Raja George I maot di Hannover, sarta George ngaganti anjeunna salaku raja. Léngkah munggarannasalaku raja éta panolakan pikeun ngadatangan pamakaman bapana di Jerman nu sabenerna meunang pujian luhur deui di Inggris sakumaha nembongkeun kasatiaan anjeunna ka Britania.

Pemerintahan George II dimimitian, heran, teuing kawas tuluyan tina bapana, utamana pulitik. Dina waktos ayeuna, Walpole mangrupikeun tokoh anu dominan dina politik Inggris sareng mingpin jalan dina pembuatan kawijakan. Pikeun dua belas taun mimiti pamaréntahan George, Perdana Mentri Walpole mantuan ngajaga Inggris stabil sarta aman tina ancaman perang internasional, tapi ieu teu lepas.

Nepi ka ahir pamaréntahan George, gambaran internasional pisan béda. geus unfolded ngarah kana ékspansi global jeung involvement dina perang ampir terus-terusan.

Sanggeus taun 1739, Britania kalibet dina rupa-rupa konflik jeung tatanggana Éropa. George II, kalayan kasang tukang militérna hayang pisan milu perang, anu kontras langsung jeung posisi Walpole.

Ku sabab politisi beuki nahan kana masalah éta, gencatan senjata Anglo-Spanyol sapuk, tapi henteu. konflik panungtungan sarta geura-giru kalawan Spanyol escalated. Perang Ceuli Jenkins anu teu biasa dingaranan lumangsung di New Granada sarta ngalibatkeun stand-off dina ambisi dagang jeung kasempetan antara Inggris jeung Spanyol di Karibia.

Ku 1742 kumaha oge, konflik geus jadi diasupkeun kana a perang leuwih badag katelah Perang AustriaSuksesi, ngalibetkeun ampir sakabéh kakuatan Éropa.

Muncul ti pupusna Kaisar Romawi Suci Charles VI dina 1740, konflik dasarna peupeus ngaliwatan hak Maria Theresa, putri Charles, pikeun ngaganti anjeunna.

George hayang ngalibetkeun dirina dina prosiding jeung bari méakkeun usum panas di Hanover, jadi kalibet dina sengketa diplomatik lumangsung. Anjeunna ngalibetkeun Inggris sareng Hannover ku cara ngaluncurkeun dukungan pikeun Maria Theresa ngalawan tangtangan ti Prusia sareng Bavaria.

Konflik ngahontal kacindekan sareng Perjangjian Aix-la-Chapelle taun 1748, anu sabagéan ageung nyababkeun rasa henteu puas ti sadayana. aub sarta ahirna bakal endapanana kekerasan salajengna. Samentawis waktos, syarat perjanjian pikeun Inggris bakal kalebet bursa Louisbourg di Nova Scotia pikeun Madras di India.

Salajengna, sanggeus silih tukeur wewengkon, Perancis jeung Britania saingan kapentingan pikeun meunangkeun kailikan peuntas laut bakal merlukeun komisi pikeun ngabéréskeun klaim di Amérika Kalér.

Samentara perang ngadominasi buana Éropa, deui di Hubungan goréng George II jeung putrana Frederick mimiti manifest sorangan dina cara nu sarua salaku anjeunna jeung bapana teu lila pisan. keretas antara manéhna jeung kolotna terus tumuwuh. Lengkah saterusna dina ieuchasm divisive antara bapa jeung anak, éta formasi pangadilan rival nu diwenangkeun Frederick fokus kana politis nentang bapana. Dina 1741 anjeunna aktip kampanye dina pamilihan umum Britania: Walpole gagal meuli off pangeran, ngarah Walpole pernah stabil sacara politis leungit rojongan anjeunna diperlukeun.

Frederick, Pangeran Wales

Samentara Pangeran Frederick geus hasil ngalawan Walpole, oposisi nu geus garnered rojongan ti pangeran katelah "Patriot Boys" gancang pindah kasatiaan maranéhna pikeun raja sanggeus Walpole digulingkeun.

Walpole pensiunan taun 1742 saatos karir pulitik anu kasohor dua puluh taun. Spencer Compton, Lord Wilmington nyokot alih tapi ngan ukur lumangsung sataun samemeh Henry Pelham nyokot alih salaku kapala pamaréntahan.

Kalayan era Walpole ditungtungan, pendekatan George II bakal kabukti leuwih agrésif, utamana dina nungkulan Britania urang. rival pangbadagna, Perancis.

Samentawis éta, langkung caket ka bumi Jacobites, anu ngadukung klaim suksesi Stuart, badé gaduh lagu angsa nalika taun 1745, "Young Pretender", Charles Edward Stuart, ogé katelah "Bonnie Prince Charlie. "Nyieun hiji tawaran final pikeun depose George jeung Hanoverians. Sedih pikeun anjeunna sareng pendukung Katolikna, usahana pikeun ngagulingkeun tungtungna gagal.

Charles Edward Stuart, "Bonnie Prince Charlie".

TheJacobites geus nyieun usaha pengkuh pikeun balikkeun deui garis Stuart Katolik usurped, tapi usaha final ieu nandaan tungtung harepan maranéhanana sarta dashed impian maranéhanana sakali jeung sakabeh. George II sareng parlemén parantos dikuatkeun dina jabatanna, ayeuna waktosna pikeun narékahan pikeun hal-hal anu langkung ageung sareng langkung saé.

Dina raraga kalibet salaku pamaén global, Inggris langsung narik diri kana konflik sareng Perancis. Invasi Minorca, anu dicekel ku Inggris, bakal ngakibatkeun wabah Perang Tujuh Taun. Bari aya disappointments di sisi Britania, ku 1763 blows kasar ka kaunggulan Perancis kapaksa nyerah kontrol di Amérika Kalér ogé leungit pos dagang penting di Asia.

Nalika Britania naék pangkat dina kakawasaan internasional, kaséhatan George mudun sarta dina Oktober 1760 manéhna maot dina yuswa tujuh puluh genep. Pangéran Frederick tos maot anjeunna salapan taun sateuacanna sahingga tahta diturunkeun ka incuna.

George II parantos maréntah dina waktos transisi anu ngagalura pikeun bangsa. Pamaréntahanna ningali Inggris nyandak jalur ékspansi internasional sareng ambisi anu katingali ka luar, sedengkeun tungtungna nempatkeun tangtangan kana tahta sareng stabilitas parlemén. Britania jadi kakuatan dunya sarta kasampak kawas monarki Hanoverian aya di dieu pikeun cicing.

Tempo_ogé: Ucapan Raja

Jessica Brain nyaéta panulis lepas husus dinasajarah. Didasarkeun di Kent sareng anu resep kana sagala hal sajarah.

Paul King

Paul King mangrupikeun sejarawan anu gairah sareng penjelajah avid anu parantos ngadedikasikeun hirupna pikeun mendakan sajarah anu pikaresepeun sareng warisan budaya Inggris anu beunghar. Dilahirkeun sareng digedékeun di padésan megah Yorkshire, Paul ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun carita sareng rusiah anu dikubur dina bentang kuno sareng landmark bersejarah anu aya di bangsa. Kalayan gelar dina Arkeologi sareng Sejarah ti Universitas Oxford anu kasohor, Paul parantos mangtaun-taun nyéépkeun arsip, ngagali situs arkéologis, sareng ngalaksanakeun perjalanan petualangan di Inggris.Kacintaan Paul pikeun sajarah sareng warisan tiasa ditingali dina gaya tulisanna anu jelas sareng pikaresepeun. Kamampuhan pikeun ngangkut pamiarsa deui dina waktosna, neuleumkeun aranjeunna dina tapestry anu pikaresepeun ti jaman baheula Inggris, parantos nampi anjeunna reputasi anu dihormat salaku sejarawan sareng juru dongéng anu kasohor. Ngaliwatan blog na anu pikaresepeun, Paul ngajak pamiarsa pikeun ngiringan anjeunna dina éksplorasi virtual harta sajarah Inggris, ngabagi wawasan anu ditalungtik, anekdot anu pikaresepeun, sareng fakta anu teu dipikanyaho.Kalayan kayakinan anu kuat yén pamahaman jaman baheula mangrupikeun konci pikeun ngabentuk masa depan urang, blog Paul janten pituduh anu komprehensif, nampilkeun pamiarsa ku rupa-rupa jejer sajarah: ti bunderan batu kuno anu misterius di Avebury dugi ka kastil sareng karaton anu megah anu pernah aya. raja jeung ratu. Naha anjeun hiji seasonedenthusiast sajarah atawa batur néangan hiji bubuka kana warisan enthralling Britania, blog Paul urang mangrupa buka-ka sumberdaya.Salaku traveler seasoned, blog Paul urang teu dugi ka jilid berdebu jaman baheula. Kalawan panon getol pikeun petualangan, anjeunna remen embarks on eksplorasi on-situs, documenting pangalaman sarta pamanggihan na ngaliwatan poto stunning jeung narratives ngalakonan. Ti dataran luhur terjal Skotlandia ka desa picturesque tina Cotswolds, Paul nyandak pamiarsa sapanjang on ekspedisi na, unearthing gems disumputkeun na babagi encounters pribadi kalawan tradisi jeung adat istiadat lokal.Dedikasi Paul pikeun ngamajukeun sareng ngalestarikeun warisan Inggris ogé ngalangkungan blog na. Anjeunna aktip ilubiung dina inisiatif konservasi, nulungan mulangkeun situs sajarah jeung ngadidik komunitas lokal ngeunaan pentingna preserving warisan budaya maranéhanana. Ngaliwatan karyana, Paul narékahan henteu ngan ukur ngadidik sareng ngahibur tapi ogé pikeun ngainspirasi apresiasi anu langkung ageung pikeun permadani warisan anu beunghar anu aya di sabudeureun urang.Miluan Paul dina perjalanan anu pikaresepeun dina waktosna nalika anjeunna nungtun anjeun pikeun muka konci rahasia jaman baheula Inggris sareng mendakan carita-carita anu ngawangun hiji bangsa.