Barudak Héjo Woolpit

 Barudak Héjo Woolpit

Paul King

Judul carita ieu sigana langsung teu masuk akal pikeun anu sinis di antawis anjeun, tapi anu heran ieu mangrupikeun salah sahiji dongéng folklor anu sigana diadegkeun dina sababaraha dasar bebeneran!

Legenda barudak héjo Woolpit dimimitian dina mangsa pamaréntahan Raja Stephen, dina waktu rada ribut dina sajarah Inggris disebut 'The Anarchy' dina pertengahan abad ka-12.

Tempo_ogé: John Callis (Callice), Welsh bajak laut

Woolpit (atawa dina basa Inggris Kuna, wulf-pytt ) nyaéta hiji désa kuno di Suffolk dingaranan - sakumaha hiji bisa ngumpulkeun tina ngaranna - hiji liang heubeul pikeun catching ajag! Gigireun lombang ajag ieu kira-kira taun 1150, rombongan warga nepungan dua budak leutik kulitna héjo, tétéla nyarita omong kosong jeung gugupay.

Numutkeun tulisan Ralph ti Coggeshall harita, barudak éta satuluyna. dibawa ka bumi caket dieu Sir Richard de Calne dimana anjeunna nawiskeun aranjeunna tuangeun tapi aranjeunna sababaraha kali nampik tuang. Ieu dituluykeun pikeun sababaraha poé nepi ka barudak manggihan sababaraha kacang héjo di kebon Richard de Calne urang nu maranéhna dahar langsung kaluar tina taneuh.

Diperkirakeun yén barudak cicing jeung Richard de Calne salila sababaraha taun. , dimana anjeunna tiasa lalaunan ngarobih aranjeunna kana tuangeun normal. Nurutkeun tulisan-tulisan jaman harita, parobahan diet ieu nyababkeun barudak leungit warna héjona.

Barudak ogé laun-laun diajar basa Inggris, sarta sakali béntés ditanyakeun dimana maranéhna boga.asalna ti na naha kulit maranéhanana éta sakali héjo. Aranjeunna ngawaler:

"Kami mangrupikeun penduduk tanah St. Martin, anu dianggap ku hormat anu khusus di nagara anu ngalahirkeun kami."

2>“Kami teu nyaho [kumaha urang nepi ka dieu]; Urang ngan inget ieu, yén dina poé nu tangtu, nalika urang keur eupan domba bapa urang di sawah, urang kadéngé sora gede, saperti ayeuna urang biasa ngadangu di St Edmund urang, nalika lonceng keur chiming; Jeung bari ngadengekeun sora nu reueus, urang jadi ujug-ujug, siga nu kataji, jeung kapanggih diri urang sorangan di antara anjeun di tegalan tempat anjeun panén.”

“Panonpoé teu naek kana countrymen urang; tanah urang saeutik cheered ku balok na; Kami geus sugema ku éta surup, anu, diantara anjeun, miheulaan panonpoe-naékna, atawa nuturkeun Panonpoé Tilelep. Leuwih ti éta, hiji nagara caang tangtu katempo, teu jauh ti urang, sarta dibagi ti dinya ku walungan pisan considerable. garéja lokal, tapi budak lalaki maot pas sanggeus alatan kasakit kanyahoan.

Gadis, engké katelah Agnes, terus digawé pikeun Richard de Calne salila sababaraha taun saméméh nikah ka archdeacon of Ely, Richard Barre. Numutkeun hiji laporan, pasangan éta boga sahanteuna hiji anak.

Tempo_ogé: Sark, Kapuloan Channel

Jadi saha éta barudak héjo Woolpit?

Penjelasan paling dipikaresep.pikeun barudak héjo Woolpit nyaeta aranjeunna turunan imigran Flemish anu kungsi persecuted jeung kamungkinan ditelasan ku Raja Stephen atawa - meureun - Raja Henry II. Leungit, bingung tur tanpa kolotna, barudak bisa nepi ka Woolpit nyarita ngan basa asli maranéhanana Flemish, meureun ngajelaskeun kumaha warga désa nyangka yén maranéhna ngomong gibberish. kulit bisa dijelaskeun ku kurang gizi, atawa leuwih husus 'panyakit héjo'. Téori ieu dirojong ku kanyataan yén kulit maranéhanana dibalikkeun ka warna normal sakali Richard de Calne geus ngarobah maranéhna pikeun dahar kadaharan nyata.

Pribadi, urang resep kana sisi téori leuwih romantis yén barudak ieu datangna ti. dunya bawah tanah dimana pangeusi pribumi sadayana héjo!

Paul King

Paul King mangrupikeun sejarawan anu gairah sareng penjelajah avid anu parantos ngadedikasikeun hirupna pikeun mendakan sajarah anu pikaresepeun sareng warisan budaya Inggris anu beunghar. Dilahirkeun sareng digedékeun di padésan megah Yorkshire, Paul ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun carita sareng rusiah anu dikubur dina bentang kuno sareng landmark bersejarah anu aya di bangsa. Kalayan gelar dina Arkeologi sareng Sejarah ti Universitas Oxford anu kasohor, Paul parantos mangtaun-taun nyéépkeun arsip, ngagali situs arkéologis, sareng ngalaksanakeun perjalanan petualangan di Inggris.Kacintaan Paul pikeun sajarah sareng warisan tiasa ditingali dina gaya tulisanna anu jelas sareng pikaresepeun. Kamampuhan pikeun ngangkut pamiarsa deui dina waktosna, neuleumkeun aranjeunna dina tapestry anu pikaresepeun ti jaman baheula Inggris, parantos nampi anjeunna reputasi anu dihormat salaku sejarawan sareng juru dongéng anu kasohor. Ngaliwatan blog na anu pikaresepeun, Paul ngajak pamiarsa pikeun ngiringan anjeunna dina éksplorasi virtual harta sajarah Inggris, ngabagi wawasan anu ditalungtik, anekdot anu pikaresepeun, sareng fakta anu teu dipikanyaho.Kalayan kayakinan anu kuat yén pamahaman jaman baheula mangrupikeun konci pikeun ngabentuk masa depan urang, blog Paul janten pituduh anu komprehensif, nampilkeun pamiarsa ku rupa-rupa jejer sajarah: ti bunderan batu kuno anu misterius di Avebury dugi ka kastil sareng karaton anu megah anu pernah aya. raja jeung ratu. Naha anjeun hiji seasonedenthusiast sajarah atawa batur néangan hiji bubuka kana warisan enthralling Britania, blog Paul urang mangrupa buka-ka sumberdaya.Salaku traveler seasoned, blog Paul urang teu dugi ka jilid berdebu jaman baheula. Kalawan panon getol pikeun petualangan, anjeunna remen embarks on eksplorasi on-situs, documenting pangalaman sarta pamanggihan na ngaliwatan poto stunning jeung narratives ngalakonan. Ti dataran luhur terjal Skotlandia ka desa picturesque tina Cotswolds, Paul nyandak pamiarsa sapanjang on ekspedisi na, unearthing gems disumputkeun na babagi encounters pribadi kalawan tradisi jeung adat istiadat lokal.Dedikasi Paul pikeun ngamajukeun sareng ngalestarikeun warisan Inggris ogé ngalangkungan blog na. Anjeunna aktip ilubiung dina inisiatif konservasi, nulungan mulangkeun situs sajarah jeung ngadidik komunitas lokal ngeunaan pentingna preserving warisan budaya maranéhanana. Ngaliwatan karyana, Paul narékahan henteu ngan ukur ngadidik sareng ngahibur tapi ogé pikeun ngainspirasi apresiasi anu langkung ageung pikeun permadani warisan anu beunghar anu aya di sabudeureun urang.Miluan Paul dina perjalanan anu pikaresepeun dina waktosna nalika anjeunna nungtun anjeun pikeun muka konci rahasia jaman baheula Inggris sareng mendakan carita-carita anu ngawangun hiji bangsa.