Pahlawan Perang Piper Skotlandia

 Pahlawan Perang Piper Skotlandia

Paul King

Sora pipa-pipa di medan perang Skotlandia ngagema sapanjang jaman. Tujuan aslina tina pipa dina perangna nya éta pikeun sinyal gerakan taktis ka pasukan, dina cara nu sarua salaku bugle dipaké dina kavaleri pikeun ngirimkeun pesenan ti perwira ka prajurit nalika perang.

Sanggeus Pemberontakan Jacobite, salila ahir abad ka-18 sajumlah resimen diangkat ti Highlands of Skotlandia jeung awal abad ka-19 resimen Skotlandia ieu geus revived tradisi jeung pipers maén comrades maranéhna kana perang, prakték nu terus kana Perang Dunya I.

Sora ngageterkeun getih jeung swirl tina pipa naekeun moral di antara pasukan jeung nyingsieunan musuh. Sanajan kitu, teu bersenjata sarta narik perhatian ka dirina kalawan maén maranéhanana, pipers salawasna udagan gampang pikeun musuh, teu leuwih ti mangsa Perang Dunya Kahiji nalika maranéhna bakal mingpin lalaki 'leuwih luhur' tina trenches jeung kana perang. Laju maotna diantara pipers kacida luhurna: diperkirakeun kira-kira 1000 piper maot dina Perang Dunya Kahiji.

Piper Daniel Laidlaw ti 7th Kings Own Scottish Borderers dileler Victoria Cross pikeun gallantry na dina Perang Dunya Kahiji. Dina 25 Séptémber 1915, pausahaan ieu nyiapkeun pikeun 'ngaliwatan luhur'. Dina seuneu beurat jeung nalangsara ti serangan gas, moral parusahaan éta di handap batu. Patugas komandan maréntahkeun Laidlawmimiti maén, narik lalaki nu digoncang babarengan siap narajang.

Geuwat tukang piper dipasangkeun parapet sarta mimiti marching luhur jeung ka handap panjang lombang. Oblivious kana bahaya, anjeunna maén, "All the Blue Bonnets Over the Border." Pangaruh dina lalaki éta ampir instan sarta aranjeunna swarmed leuwih luhur kana perang. Laidlaw terus piping dugi anjeunna meunang deukeut garis Jerman nalika anjeunna tatu. Salain dilélér Palang Victoria, Laidlaw ogé narima Criox de Guerre Perancis salaku pangakuan kana kagagahanana.

Salila Perang Dunya II, piper dipaké ku Divisi Dataran Tinggi ka-51 dina mimiti Patempuran Kadua Perang Dunya Kadua. El Alamein dina 23 Oktober 1942. Nalika aranjeunna nyerang, unggal perusahaan dipingpin ku piper anu maénkeun lagu anu bakal ngaidentipikasi resimenna dina gelap, biasana perusahaanna Maret. Sanajan serangan éta suksés, karugian di antara pipers éta luhur sarta pamakéan bagpipes dilarang ti garis hareup.

Simon Fraser, 15 Lord Lovat, éta komandan 1st Service Brigade Special pikeun badarat Normandia di D- Poé 6 Juni 1944, sarta mawa piper pribadi na 21 taun heubeul, Bill Millin. Salaku pasukan landed on Pedang Beach Lovat dipaliré pesenan restricting maén bagpipes dina aksi, sarta maréntahkeun Millin maén. Nalika Private Millin ngutip peraturan, Lord Lovat nyarioskeun ngawaler: "Ah, tapi éta Inggris Kantor Perang. Anjeun sareng kuring duanana Skotlandia, sareng éta henteu berlaku. "

Millin mangrupikeun hiji-hijina lalaki nalika pendaratan anu ngagem kilt sareng anjeunna ngan ukur nganggo pipa sareng sgian-dubh tradisional, atanapi " péso hideung”. Anjeunna maén lagu "Hielan 'Laddie" sareng "The Road to the Isles" salaku lalaki di sabudeureun anjeunna murag dina seuneu. Numutkeun Millin, anjeunna engké ngobrol sareng penembak jitu Jérman anu ditéwak anu ngaku yén aranjeunna henteu némbak anjeunna sabab panginten anjeunna gélo!

Tempo_ogé: The Elms, Smithfield

Lovat, Millin sareng komando teras maju ti Pedang. Basisir ka Pegasus Sasak, nu keur heroically membela ku lalaki 2. Battalion The Ox & amp; Bucks Light Infantry (Divisi Airborne 6) anu badarat dina jam-jam awal D-Day ku pesawat terbang. Sesampainya di Sasak Pegasus, Lovat jeung anak buahna marak meuntas ka sora bagpipes Millin urang handapeun seuneu beurat. Dua belas lalaki maot, ditémbak ngaliwatan berets maranéhanana. Sangkan leuwih paham kana kagagahan tina aksi ieu, detasemen komando saterusna dititah buru-buru meuntasan sasak dina kelompok-kelompok leutik, ditangtayungan ku helmna.

Kalakuan Millin dina D-Day diabadikeun dina film 1962, 'The Longest Day' dimana anjeunna dimaénkeun ku Pipe Major Leslie de Laspee, teras piper resmi Ratu Ibu. Millin nempo aksi salajengna di Walanda jeung Jerman saméméh demobbed dina 1946. Anjeunna maot dina 2010.

Tempo_ogé: The Folklore Taun - Januari

Millin dileler Croix.d'Honneur ku Perancis dina Juni 2009. Dina pangakuan kagagahanana sarta salaku upeti ka sadaya anu nyumbang kana ngabebaskeun Éropa, patung parunggu ukuran hirup anjeunna bakal diumumkeun dina 8 Juni 2013 di Colleville-Montgomery, deukeut Pedang. Pantai, di Perancis.

Paul King

Paul King mangrupikeun sejarawan anu gairah sareng penjelajah avid anu parantos ngadedikasikeun hirupna pikeun mendakan sajarah anu pikaresepeun sareng warisan budaya Inggris anu beunghar. Dilahirkeun sareng digedékeun di padésan megah Yorkshire, Paul ngembangkeun apresiasi anu jero pikeun carita sareng rusiah anu dikubur dina bentang kuno sareng landmark bersejarah anu aya di bangsa. Kalayan gelar dina Arkeologi sareng Sejarah ti Universitas Oxford anu kasohor, Paul parantos mangtaun-taun nyéépkeun arsip, ngagali situs arkéologis, sareng ngalaksanakeun perjalanan petualangan di Inggris.Kacintaan Paul pikeun sajarah sareng warisan tiasa ditingali dina gaya tulisanna anu jelas sareng pikaresepeun. Kamampuhan pikeun ngangkut pamiarsa deui dina waktosna, neuleumkeun aranjeunna dina tapestry anu pikaresepeun ti jaman baheula Inggris, parantos nampi anjeunna reputasi anu dihormat salaku sejarawan sareng juru dongéng anu kasohor. Ngaliwatan blog na anu pikaresepeun, Paul ngajak pamiarsa pikeun ngiringan anjeunna dina éksplorasi virtual harta sajarah Inggris, ngabagi wawasan anu ditalungtik, anekdot anu pikaresepeun, sareng fakta anu teu dipikanyaho.Kalayan kayakinan anu kuat yén pamahaman jaman baheula mangrupikeun konci pikeun ngabentuk masa depan urang, blog Paul janten pituduh anu komprehensif, nampilkeun pamiarsa ku rupa-rupa jejer sajarah: ti bunderan batu kuno anu misterius di Avebury dugi ka kastil sareng karaton anu megah anu pernah aya. raja jeung ratu. Naha anjeun hiji seasonedenthusiast sajarah atawa batur néangan hiji bubuka kana warisan enthralling Britania, blog Paul urang mangrupa buka-ka sumberdaya.Salaku traveler seasoned, blog Paul urang teu dugi ka jilid berdebu jaman baheula. Kalawan panon getol pikeun petualangan, anjeunna remen embarks on eksplorasi on-situs, documenting pangalaman sarta pamanggihan na ngaliwatan poto stunning jeung narratives ngalakonan. Ti dataran luhur terjal Skotlandia ka desa picturesque tina Cotswolds, Paul nyandak pamiarsa sapanjang on ekspedisi na, unearthing gems disumputkeun na babagi encounters pribadi kalawan tradisi jeung adat istiadat lokal.Dedikasi Paul pikeun ngamajukeun sareng ngalestarikeun warisan Inggris ogé ngalangkungan blog na. Anjeunna aktip ilubiung dina inisiatif konservasi, nulungan mulangkeun situs sajarah jeung ngadidik komunitas lokal ngeunaan pentingna preserving warisan budaya maranéhanana. Ngaliwatan karyana, Paul narékahan henteu ngan ukur ngadidik sareng ngahibur tapi ogé pikeun ngainspirasi apresiasi anu langkung ageung pikeun permadani warisan anu beunghar anu aya di sabudeureun urang.Miluan Paul dina perjalanan anu pikaresepeun dina waktosna nalika anjeunna nungtun anjeun pikeun muka konci rahasia jaman baheula Inggris sareng mendakan carita-carita anu ngawangun hiji bangsa.